Hlavní navigace

italský sýr

Jak se vyrábí mozzarella? Každý kus je originál

Nejdřív je to mléko, pak „tvaroh“ a najednou žvýkačka, která se dá natáhnout třeba metr vysoko. A nakonec je z toho všeho mozzarella, po které se kdekdo může utlouct. Jak se taková mozzarella vyrábí?

16. 2. 2016 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Mozzarellart: Sýry vyrábějí z českého mléka, obchodují po italsku

Sýr nikdy nevyráběli, přesto si před necelými dvěma lety otevřeli v Praze Mozzarellart – obchod s výrobnou dnes již věhlasných sýrů. Jak se italská dvojice Marco a Tiziana k výrobě mozzarelly dostala?

9. 2. 2016 0:00
Doba čtení: 5 minut

Deset italských sýrů, které musíte ochutnat

Všechny jsou k nakousnutí, ale každý je jiný. V obchodě vybíráme většinou dle etiket a střílíme na slepo. Jděte na jisto, poznejte chuť deseti nejzajímavějších sýrů a ochutnejte Itálii.

Doba čtení: 8 minut

Když je v receptu Grana Padano, nemyslí se tím 30% eidam

Nevhodným sýrem můžete pravou chuť italského pokrmu zcela pohřbít. Pravda, Parmezán je drahý, ale to má svůj důvod.

Doba čtení: 7 minut

Pizza Cup 2013: Na nejlepší pizzu patří med

Před pár dny v Praze proběhlo finále mistrovství ČR v přípravě italské pizzy. Těsto se roztáčelo lecjaké, suroviny používaly různé, ale nejlepší pizza byla jen jedna. Máme recept.

Doba čtení: 3 minuty

Mamma mia! Italský sýr z Hané

Sýr podle italské tradice prověřené osmi generacemi se vyrábí v moravské Litovli. Nahlédněte do výrobny sýrů Gran Moravia. Prezident Roberto Brazzale ví, jak smést konkurenci.

Doba čtení: 5 minut