Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Co udělalo 30 let svobody s našimi jídelníčky od Dana Mihulkova - Z potravin se stal výdělečný byznys jako z...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 12. 2019 11:19

    Dana Mihulkova (neregistrovaný)

    Z potravin se stal výdělečný byznys jako z kteréhokoliv jiného zboží. Mantra ekonomického růstu ničí kvalitu. To není spravné. Protože každy trik s využitím nejen chemických náhražek, co nejlevnějších surovin za účelem vyššího zisku se bohužel odrazí na zdravotním stavu. Mnohdy si uvědomujeme souvislost mezi kvalitou potravy a zdravim více u domácích mazlíčků než u sebe.

  • 7. 12. 2019 21:11

    neřeknu

    to si nemyslím. Chemické náhražky se dávali už za komančů. V tom problém nevidím. Ano, jak píšete je problém v zisku chtivých lidí, což na druhou stranu chápu - podnikám proto abych vydělával a byl ve ztrátě. Osobně mi spíše vadí, že tu vzniklo něco jako "Czech šmejd" / "Bio" a že vlastně je jen cena brutálně vyšponovaná, ale kvalita je mírně lepší než normální zboží. Několikrát jsem různé produkty koupil a zjistil, že v nich není rozdíl - pro mne a chuťově. Nevidím pak důvod podobné výrobky kupovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).