Hlavní navigace

Názor k článku Vzpoura dodavatelů potravin: „Obchodní praktiky řetezců zavánějí vydíráním“ od Sten - Rozhodně nejsou nižší a zároveň kvalitnější, je to...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 1. 2012 13:08

    Sten (neregistrovaný)

    Rozhodně nejsou nižší a zároveň kvalitnější, je to zřejmě jenom klam způsobený tím, že 2 € vám nepřijdou jako hodně peněz, zatímco 45 Kč už hodně je.

    Ale abych nemluvil jenom teorii, tak moje zkušenost z pobytu v Německu: ceny v Lidlu jsou prakticky stejné jako u nás a kvalita taky (no, mají tam lepší přístroje, ale horší úklid a potraviny jsou fakt totožný). Ale tam Němci stejně moc nenakupují, Lidl je pro chudáky. Hodně běžný obchod tam je Rewe — a opět, ceny jen o trochu vyšší než u nás, když si chcete koupit kvalitní potraviny (tj. balení sýra za 2,20 €, malá smetana za 2 €, balení šunky od 2,50 €; u nás jsou podobné produkty třeba v řadách Tesco Finest a Tesco Organic, sýry Leerdammer ap.). Jediný zásadní rozdíl je v tom, že tam jsou v obchodech běžné drahé a kvalitní potraviny, u nás levné a ne moc kvalitní. Ale to je princip poptávky, u nás jde většina po nejnižších cenách, v Německu po kvalitě. A přestože bych u nás Rewe uvítal (hledat kvalitní potraviny je tu dost náročné), myslím, že by nemělo šanci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).