Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Výhody a nevýhody průmyslově vyráběných potravin. Co převažuje? od Jiří - Paní profesorka to vidí poněkud jednostranně. Například nezmiňuje...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 3. 2019 7:49

    Jiří

    Paní profesorka to vidí poněkud jednostranně. Například nezmiňuje tyto aspekty:

    1. Trvanlivé mléko má zřejmě stejné chemické složení jako čerstvé. Jenže když necháte mléko delší dobu stát při pokojové teplotě, tak čerstvé zkysne, kdežto trvanlivé (za delší dobu) shnije. Myslí snad někdo, že mléka s těmito rozdílnými vlastnostmi se budou v žaludku a v těle chovat při trávení stejně?

    2. Mnohé průmyslové potraviny jsou vyráběny Babišovými holdingy. A takové prostě podporovat nechci (proto při nákupech používám v mobilu aplikaci Bez Andreje, která naskenuje čárov kód a hned vím, na čem jsem).

  • 11. 3. 2019 19:51

    thr

    Ad 1 - tohle je právě příklad dokola opakované legendy... Rozdíl je jen a pouze v lepší pasterizaci, která v trvanlivém zlikviduje baktérie, působící kysnutí. Pokud ale trvanlivé mléko necháte otevřené v prostředí, kde se vyskytují, tak zkysne úplně stejně, jako čerstvé.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).