Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Vědci vyvinuli jablečnou šťávu pro alergiky, trh ale prý nemá zájem od anonym - Ani se nedivím, že o popisovaný produkt není...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 11. 2013 12:41

    bez přezdívky

    Ani se nedivím, že o popisovaný produkt není zájem. Nedokážu si představit, že bych jako alergik na jablka měla zájem dobrovolně konzumovat cokoli z jablek, ačkoliv bez alergenů.

  • 7. 11. 2013 13:40

    Rybárová (neregistrovaný)

    Nechápu sarlo.tka, já jsem alergická na jahody a pokud by byly na trhu bez alergenů (třeba kompot) tak ho klidně budu jíst. Jahody mi totiž chutnají. To samé s medem... ten také nemohu. Ale tam se těžko alergen vychytá, když nevíme kam pilná včelička sedne :-)
    A jablečná šťáva (sirup do vody) mi chutná. Čerstvá jablka ani moc nemusím.

  • 7. 11. 2013 14:38

    Také radši čerstvou nebo pak až nakvašenou (neregistrovaný)

    Já zase mám problém pochopit asi celkovou podstatu.

    Jablečná čťáva je snad jedna z nejrychleji oxidujících šťáv. Většina lidí odmítá již zhnědlou břečku pít, zhnědne během pár minut (nejpozději do hodiny je již opravdu hodně zoxidovaná). A jak článek naznačuje, zřejmě i takováto hmota bude ještě málo zoxidovaná na to aby přestala být plná alergenů.

    Jinak se přiznám, že slyším vůbec poprvé v životě že někdo je alergický na jablka, nebo jejich šťávu. Dokonce ani lidi s uvedou alergií na břízu se nikdy nepochlubili. Lidi s alergií přímo na pyl jabloní neznám, nějaké jarní směsi (hlavně tu břízu a nějaké trávy) ano.

    Zrovna jsem načal jarní med (ten obsahuje hodně pylu z ovocných stromů a tedy i jabloní), který má v sobě opravdu hodně pylu.
    Zkuste to s tou léčbou přehnané intolerance přes med, nemáte co ztratit. V nejhorším případě přenecháte někomu jednu, dvě láhve medu. Dráždit vás takto lapený pyl nemá jak, z medu se nedokáže uvolnit zpět do vzduchu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).