Hlavní navigace

V Bulharsku zakázali kouření na veřejných místech

15. 5. 2009

Sdílet

Bulharští zákonodárci odhlasovali zákaz kouření na všech veřejných místech s platností od června 2010. Informovala o tom agentura Reuters. Bulharsko doposud vykázalo milovníky tabáku z nemocnic, taxíků a úřadů. Restaurace a bary musely vyčlenit nekuřákům vlastní zóny. Podle agentury Reuters ale byla tato opatření v nemalé míře ignorována.

Bulharští zákonodárci odhlasovali zákaz kouření na všech veřejných místech s platností od června 2010. Informovala o tom agentura Reuters.

Bulharsko doposud vykázalo milovníky tabáku z nemocnic, taxíků a úřadů. Restaurace a bary musely vyčlenit nekuřákům vlastní zóny. Podle agentury Reuters ale byla tato opatření v nemalé míře ignorována.

Bulharsko stojí hned po Řecku v čele žebříčku zemí Evropské unie s největším procentem kouřící populace. V této balkánské zemi se 7,6 milionu obyvatel holduje tabáku více než polovina mužů a více než třetina žen.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka je už od dětství velmi zvědavá a neustále se ptá, proč něco tak je nebo není. Miluje vaření a výpravy za chutěmi a vůněmi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).