Hlavní navigace

Ústav pro leukémii vede muž, který nebyl vybrán

13. 5. 2009

Sdílet

Ředitelem prestižního Ústavu krevní transfúze a hematologie, kde se léči lidé s leukémií, se stal muž, jehož jmenování nedokážou vysvětlit ani dvě ministryně zdravotnictví.   Marek Trněný nevyhrál výběrové řízení, a přece se šéfem ústavu stal. Exministryně zdravotnictví Daniela Filipiová z ODS jeho jmenování podepsala, nová ministryně Dana Jurásková (nominovala ji ODS) ho do funkce uváděla.

Ředitelem prestižního Ústavu krevní transfúze a hematologie, kde se léči lidé s leukémií, se stal muž, jehož jmenování nedokážou vysvětlit ani dvě ministryně zdravotnictví.  

Marek Trněný nevyhrál výběrové řízení, a přece se šéfem ústavu stal.

Exministryně zdravotnictví Daniela Filipiová z ODS jeho jmenování podep­sala, nová ministryně Dana Jurásková (nominovala ji ODS) ho do funkce uváděla.

„Když jsem ho podepisovala, tak mi bylo řečeno, že vyhrál výběrové řízení,“ řekla o novém řediteli ústavu Filipiová. Podpis pod jmenováním Marka Trněného byl její poslední čin v křesle ministryně zdravotnictví.

Celý článek naleznete na serveru Aktuálně.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka během své krátké redaktorké dráhy vystřídala psaní recenzí pro tištěný hudební časopis za internetový server Vitalia.cz. Mezitím také přispívala do norského školního časopisu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).