Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Tuk vylitý do dřezu tvoří hmotu podobnou betonu od anonym - Bohužel u nás v Ostravě sběrná nádoba na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 12. 2018 19:31

    bez přezdívky

    Bohužel u nás v Ostravě sběrná nádoba na tuk není, takže nevím, co s tím. Je mi 70 roků a již na to nemám, abych nosila nádobu s tukem někde do sběrného dvora. Auto nemám. Navíc nechápu, jak se můžou vyrábět, prodávat a jsou dovolené používat "vlhčené ubrousky", které nejdou absolutně roztrhnout. Proč nestačí pouze vlhčený toaletní papír. Tím jde taky utřít i zadek a může se splachovat (3 ks najednou, ne více). Vlhčené ubrousky bych zakázala vyrábět, dovážet a používat. Jsou většinou pro mimina a těm je nejlepší umýt zadeček pod tekoucí vodou v umývadle.

  • 15. 12. 2018 20:58

    Ink

    Milá paní, zbytečně se znepokojujete. Jedlé tuky je možno bez problému vsáknout do nějakého dostatečně savého papíru - typicky do papírové utěrky a vhodit do normální popelnice na směsný odpad. Vůbec nechápu, kdo vymýšlí ty nesmysly o speciálních nádobách na skladování použitého tuku na smažení v domácnosti. A vlhčené ubrousky? Zkuste si dítěti utřít pokakaný zadek někde na výletě v přírodě pod tekoucí vodou. Vlhčený ubrousek, ať už s ním čistíte děcku zadek nebo třeba ruku po použití tramvaje, klidně vyhodíme (opět) do směsného odpadu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).