Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Test prokázal, že je český česnek silnější než čínský od anonym - Redakce dTestu vycházela ze dvou omylů. 1. Je sice...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 3. 2021 20:08

    bez přezdívky

    Redakce dTestu vycházela ze dvou omylů.
    1. Je sice pravdou, že podle platné legislativy je českým česnekem každý vypěstovaný na území ČR bez ohledu na původ odrůdy, ale pokud se mluví o tom, že je český česnek nejlepší, pak máme na mysli české odrůdy. A že to tak je, svědčí i fakt, že zahraniční zákazníci jsou ochotni zaplatit za české odrůdy dvoj až trojnásobek ceny běžného španělského česneku.
    2. Nejlepší vůbec neznamená nejostřejší. Nejlepší znamená "vyladěnou" chuť bez rušivých pachutí. Copak nejlepší víno je to, které má nejvíc alkoholu?

    A když uvážíme, že se tento test dostal do pořadu Černé ovce v české televizi, kde jsou diváci varováni před různými podvody, klamáním a mýty, byla to medvědí služba českému česneku. Po shlédnutí tohoto pořadu musel divák nabýt dojmu, že pouze čínský česnek je horší než ten český. A to ještě čínský česnek byl z jiné kategorie, tzv jednostroužkový. Takže nakonec český česnek vyšel jako nejhorší.

    Jan Kozák, šlechtitel česneku

  • 6. 3. 2021 19:03

    Lenka Krbcova

    Vážený pane Kozáku, děkujeme za komentář a upřesnění, od Vás velmi cenné. LK, Vitalia.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).