Hlavní navigace

Švýcarský doktor objevil nový druh nákazy

Sdílet

Dvanáctileté dívce ve Švýcarsku bylo po deset dnů zakázáno hraní videoher. Může za to infekce, která se jí objevila na rukou. Informoval o tom zpravodajská síť AFP. Švýcarský profesor Vincent Piguet z Ženevské univerzitní nemocnice nákazu nazval jako „Palmare PlayStation Hidradenitis“, tedy zánět potních žláz na dlaních způsobený hraním videoher.

Dvanáctileté dívce ve Švýcarsku bylo po deset dnů zakázáno hraní videoher. Může za to infekce, která se jí objevila na rukou. Informoval o tom zpravodajská síť AFP.

Švýcarský profesor Vincent Piguet z Ženevské univerzitní nemocnice nákazu nazval jako „Palmare PlayStation Hidradenitis“, tedy zánět potních žláz na dlaních způsobený hraním videoher.

Piguet a jeho tým zjistili, že během hraní videoher dochází k pnutí rukou na konzole a „horečné mačkání“ knoflíků. To je podle nich spouštěčem kožní nákazi, kterému ještě napomáhá spocení rukou.

Tento výzkum byl také publikován v British Journal of Dermatology.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka během své krátké redaktorké dráhy vystřídala psaní recenzí pro tištěný hudební časopis za internetový server Vitalia.cz. Mezitím také přispívala do norského školního časopisu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).