Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Sušené maso je bez tuku a nabité bílkovinami od Jiří - Máme sušičku potravin. Kromě ovoce či hub jsme...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 7. 2017 8:07

    Jiří

    Máme sušičku potravin. Kromě ovoce či hub jsme v ní párkrát sušili i maso. Výsledek byl dobrý, vyjde to mnohem levněji než kupované sušené maso – a hlavně vím, jaké maso jím.

  • 26. 7. 2017 11:18

    thr

    Ad mnohem levněji - poměr hmotnosti po usušení k surovině je cca 1:4 a vhodné maso na jerky určitě nebude pod 200/kg, spíš více, takže to zas taková láce není ani při domácí výrobě - je to jistě mnohem levnější než malý 25g sáček za 60 a více korun, ale třeba proti většímu balení od zde debatovaného výrobce už to tak propastný rozdíl není.

    Co se týče použití sušičky, tak netuším, jakou máte, ale obecně by při sušení masa měla být teplota cca 80st, aby se spolehlivě zničily různé "potvůrky", tohle moc nesplňují sušičky primárně na ovoce. Maximum vesměs 70st, což je "s přimhouřením oka", některé ale jen 60st, což už mi opravdu přijde dost málo. Ověřená metoda na domácí výrobu je v horkovzdušné troubě - rošt se dá nahoru a maso visí na špejlích z něj, pod ním plech jako miska.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).