Hlavní navigace

Názor k článku Rybí polévka: Používejte maso z rybích hlav od anonym - Je na každém domácím kuchaři/kuchařce, jestli žábry v...

  • 17. 12. 2015 10:46

    bez přezdívky

    Je na každém domácím kuchaři/kuchařce, jestli žábry v hlavě nechá či nee. Zkuste je však nejdříve vyloupnout a podívejte se na ně pod lupou (jen pro otrlé). Samozřejmě se bavíme o čerstvě zabitém kaprovi, ne o mražené kapří hlavě ...
    Jednou jsem vařila polévku z asi 5-ti maličkých kapřích hlaviček a z jedné jsem zapomněla vyndat jedny žábry. Polévka nebyla hořká, ale po konzumaci zůstala na jazyku taková divna pachuť, takže to je asi to, o čem mluvily naše babičky - ne, že by byla polévka hořkostí nepoživatelná, ale že nechává hořkou nepříjemnou pachuť na jazyku.

    PS: zajímavé je, že se vůůůbec nepíše o očích - já je sice dloubám, ale znám i případy, kdy oči v hlavě nechávají a vaří. Jak to děláte vy?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).