Hlavní navigace

Rus údajně vypil osm lahví vodky a žije

29. 4. 2009

Sdílet

Nejméně osm půllitrových lahví vodky údajně vypil čerstvě propuštěný devětatřicetiletý Rus a k velkému údivu odborníků tuto eskapádu přežil. Prolil tak hrdlem více dvojnásobek množství alkoholu považovaného za smrtelné. Podle listu Komsomolskaja pravda se pak dušoval, že už se lahve nikdy ani nedotkne. Informuje o tom agentura ČTK.

Nejméně osm půllitrových lahví vodky údajně vypil čerstvě propuštěný devětatřicetiletý Rus a k velkému údivu odborníků tuto eskapádu přežil. Prolil tak hrdlem více dvojnásobek množství alkoholu považovaného za smrtelné. Podle listu Komsomolskaja pravda se pak dušoval, že už se lahve nikdy ani nedotkne. Informuje o tom agentura ČTK.

Opilého muže našli v kómatu na chodníku v uralském Jekatěrinburku. Lékaři zjistili, že v sobě má víc než čtyři gramy alkoholu na litr krve, přičemž za smrtelnou je považována už dávka 2,4 gramy. Podle jejich propočtů vypil „bohatýr“, měřící dva metry a vážící 100 kilogramů, nejméně osm půllitrových lahví vodky.

Jeho zázračné přežití připisují lékaři faktu, že byl zvyklý pít a že jeho organismus byl tudíž „trénovaný“. Muž po propuštění z jednotky intenzivní péče vysvětloval, že když se dozvěděl, že přišel o zaměstnání, hledal útěchu v alkoholu a lahve vyprazdňoval jednu za druhou. Teď se ale svatosvatě zařekl, že pít už nebude.


Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka je už od dětství velmi zvědavá a neustále se ptá, proč něco tak je nebo není. Miluje vaření a výpravy za chutěmi a vůněmi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).