Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Roman Vaněk a Anna Strunecká mají nové knihy: Trháky, nebo propadáky? od anonym - Pokud tyto recenze měly vyjít pozitivní, zrovna u...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 10. 2014 17:31

    bez přezdívky

    Pokud tyto recenze měly vyjít pozitivní, zrovna u mně se to nepovedlo, minimálně u druhé knihy/kuchařky.

  • 30. 10. 2014 9:31

    thr

    No jakožto člověk, který recenze celkem často píše, si dovolím tvrdit, že to nemá s recenzemi nic společného, už proto, že chybí jakékoli hodnocení. Je to v lepším případě seznámení s novinkami na trhu, v horší spíš neoznačený PR článek.

    Nutno podotknout, že tohle nemyslím jako kritiku autorky, v textu ani popiscích se nikde slovo recenze nevyskytuje, asi to bylo míněno skutečně jako seznámení s novinkami, které mají souvislost s tématem Vitalie a v tomto směru to akceptovat lze, pojem recenze se vyskytl až v diskusi :-)

  • 30. 10. 2014 11:29

    bez přezdívky

    Zajímavý pohled, díky za něho. Mě na to slovíčkaření moc neužije, ač si uvědomuji, že právě třeba význam PR článku se často různě zištně překrucuje. Pokud vám můj použitý výraz "recenze" vadí, prosím, klidně si ho zaměňte za "seznámení s novinkami". Mé sdělení bylo o tom, že na mě toto seznámení moc nezapůsobilo.
    Jakkoli, opravdu myslíte, že pokud jde o recenzi, není to recenze do té doby, než se někde přímo vyskytne výraz "recenze"? Mě již samotný nadpis evokuje, že půjde o nějaký způsob "recenze"... Jen můj pohled, Váš respektuji a jsem za něho ráda.

  • 31. 10. 2014 11:38

    thr

    Za recenzi to neberu především kvůli naprosté absenci hodnocení a dalším bodům. Bez hodnocení to prostě útvar recenze není - to je ostatně už ve významu tohoto slova.
    To, že není slovo recenze nikde v popisu beru spíš jako pozitivum - kdyby autorka za ni tento článek vydávalai, tak by mi to přišlo chybné, ale když ani nic podobného netvrdí, tak by ji bylo nefér kritizovat.
    Mě tento článek přijde jako relativně korektní seznámení s novinkou, za PR by to někdo označit mohl, ale nepřijde mi to jednoznačné (narozdíl třeba od jednoho jiného článku, kde jsem se do tohoto v diskusi trochu opřel je tohle aspoň pro mě "v normě"). Asi nejvíc bych kritizoval právě nadpis - máte totiž naprostou pravdu v tom, že otázka v něm evokuje právě typickou recenzi, skutečnost je pak ale jiná...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).