Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Rohlik.cz: Palmový olej zákazníci nechtějí od tdvorak - Lidé odmítají palmový olej z ekologických, zdravotních a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 7. 2016 6:45

    tdvorak (neregistrovaný)

    Lidé odmítají palmový olej z ekologických, zdravotních a etických pohnutek. A pak si nechají autem dovézt hromadu plastových obalů plných konzervantů, pochybných ztužených tuků a náhražek - jako třeba ten Brumík.

    Ropa na benzín a plyn na obalový materiál je ekologie sama o sobě. Nehledě na ty hromady odpadů, co vznikají. Řepkové lány jsou zase zabiják divoké zvěře v ČR (otráví je) a spotřebují mnohem víc pesticidů (na tunu palmového oleje vystačíte s 47 kg pesticidů. Na tunu oleje z řepky ale potřebujete 99 kg a na tunu oleje ze sóji dokonce 315 kg pesticidů - http://www.cuketka.cz/2214/).

    Mléčné přísady rozhodně nejsou etická náhražka palmového oleje (koloběh umělého oplodňování, okamžité odebrání telat, nadměrná produkce mléka, žádný volný pohyb, předčasná smrt...).

    Z mého pohledu je odmítání palmového oleje jen póza a ještě značně hloupá. Předstíráme, že nám vadí jedna věc, protože je to cool, a nahradíme ji věcmi mnohem horšími. O takových se ale tolik nemluví a boj proti nim není dost moderní.

  • 1. 7. 2016 7:57

    Ivan (neregistrovaný)

    Lidé odmítají palmový olej většinou pouze proto, že jim to někdo nabulíkoval, neznají ani složení, ani účinek na organismus, ani podmínky při pěstování.
    Sice jim palmový olej vadí v rohlíku a myslí si jak zachraňují přírodu když nekupují palmový olej, ale do parlamentu bez mrknutí oka zvolí čelního průmyslníka z biopaliv a biopaliva se mimo jiné vyrábějí právě z palmového oleje. Vysvětlit jim, že přírodě by nejvíc pomohlo ukončit povinné přidávání biopaliv do pohonných hmot a do motorů lít rovnou ropné deriváty, je takřka nemožné.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).