Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Poplatek za doprovod u porodu je protizákonný od tom - ja jsem platil poplatek, nevim uz presne asi...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 12. 2014 17:09

    tom (neregistrovaný)

    ja jsem platil poplatek, nevim uz presne asi kolem 500,- to bylo v podoli pred 13 lety a nevidel jsem v tom problem rad jsem porodnici prispel ,vubec mi to nevadilo, ze to po mne chteli, spis mi vadilo ze ten poplatek za mne nezaplati moje zdravotni pojistovna do ktere jsem vic jak desitku let odevzdaval nemalou cast sve mzdy. Kazdopadne porodnice si ty penize navic zaslouzi to ze jich maji nedostatek bylo videt vsude, je smutne, ze prestoze odvadime na zdravotnim spoustu penez rozkutali se kdovi kam TO JE TEN PROBLEM ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNY! ne ze nemocnice vybira nejaky poplatek!!! jeste si vzpominam ze po dlouhem porodu ktery koncil chvilku pred pulnoci pak prinesli i svacinu pro mne i pro manzelku... jako polatek si zaslouzili a jestli poslouzil jako odmena personalu nebo pro provoz nemocnice jedine DOBRE!

  • 20. 12. 2014 10:35

    Kybernet (neregistrovaný)

    To co pisete by bylo v poradku, pokud by to porodnice od rodicu vybirala jako dobrovolny prispevek na zaklade jejich spokojenosti. Ony jej od nich ale pozaduji predem, jinak jim brani v jejich zakonnych pravech!

    A co se tyce toho obcerstveni... Zdravotni pojistovna vasi zeny poslala porodnici v pripade nekomplikovaneho, fyziologickeho porodu neco kolem 12000 korun. Jestli vam svacina v cene 50 korun prijde jako nadstandard hodny petistovky navic, pak musim zopakovat - ceske zdravotnictvi vas musi milovat.
    A to ani nechci rozebirat nesmyslnost vnitrniho narizeni porodnic, ze obcerstveni musi prijit az po porodu, aby se nahodou zena nemohla obcerstvit behem narocnych X hodin... z medicinskeho hlediska stredoveky pohled, stejne jako cele pojeti porodu v CR.

  • 22. 12. 2014 9:51

    Honza (neregistrovaný)

    Ony " vnitřní nařízení nemocnice " ohledně občerstvení u porodu mají přeci jenom svá opodstatnění - rodícím ženám nepodáváme řízeček, kafíčko atd., aby jim to anesteziolog během event. zákroku nemusel vytahovat/odsávat z dýchacích cest, ona se ta medicína během století vyvíjela, doporučuji zajít do knihovny a něco si o tom nastudovat.... Nicméně tyto základní věci se dodržovali již od dob Avicenny, i když vám samozřejmně neberu vaše novátorské převratní myšlení.

  • 22. 12. 2014 11:00

    Kybernet (neregistrovaný)

    Vidite, a zrovna pred casem v Karolinu jsem narazil na soupis rad pro porodni baby ze 17. stoleti, kde se podavani piti a lehkeho jidla behem porodu doporucovalo pro nacerpani energie.
    A doporucuji cestovat trochu po svete a mrknout se, jak to probiha tam. Nejake odmitnuti vody sestrou proto, ze "to pan doktor zakazal" tam opravdu nehrozi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).