Hlavní navigace

Poliklinika Vinohrady přechází na městskou část

1. 3. 2010

Sdílet

Zastupitelstvo hlavního města rozhodlo o převodu Polikliniky Vinohrady do vlastnictví Městské části Praha 3. Potvrdilo tak předchozí souhlas rady hlavního města. Poliklinika Vinohrady byla doposud spravována státem prostřednictvím Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. Podle usnesení vlády z dubna loňského roku přešlo zařízení bezúplatně do vlastnictví Hlavního města Prahy k 1. 1. 2010.

Zastupitelstvo hlavního města rozhodlo o převodu Polikliniky Vinohrady do vlastnictví Městské části Praha 3. Potvrdilo tak předchozí souhlas rady hlavního města.

Poliklinika Vinohrady byla doposud spravována státem prostřednictvím Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. Podle usnesení vlády z dubna loňského roku přešlo zařízení bezúplatně do vlastnictví Hlavního města Prahy k 1. 1. 2010.

„Městská část o polikliniku projevuje zájem již dlouho a jejím záměrem je v zařízení zachovat dosavadní služby. Zdravotnická péče tak zůstane občanům dlouhodobě zachována na místě a v podobě, jak jsou na ni zvyklí,“ uvedl radní pro oblast zdravotnictví Milan Pešák. Podle něho se formálně převod na městskou část uskutečňuje změnou obecně závazné vyhlášky. Ta mimo jiné obsahuje i závazek městské části provozovat v budově po dobu 25 let zdravotnické zařízení.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).