Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Pitný režim: Není 2,5 litru denně nesmysl? od anonym - Na sklenici čisté vody po ovoci nevidím absolutně...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 6. 2009 10:01

    bez přezdívky

    Na sklenici čisté vody po ovoci nevidím absolutně nic špatného. I kdejaká dietní sestra vám to odsouhlasí. Co to komu udělá s žaludkem nebo vnitřnostma, to už je individuální. Stejně tak jako když zapijete ovoce mlékem nebo pivem. To se na člověku určitě poznamená. Cílem článku ale není někomu radit, že má pít po ovoci. To snad každý dokáže poznat sám. Zrovna tak snad každý ví, že na třešně se nepije. Článek ale není o tom, že se má pít na ovoce, ale o tom, kolik se toho má pít…

  • 30. 6. 2009 16:10

    bez přezdívky

    Vzhledem tomu, že je to takový guláš, se moc poznat nedá o co vám šlo. Pít se nemá nejen na třešně ale na spoustu jiného ovoce jako je :angrešt, rybíz, hrozno aj. „Nemučte se dobrovolně“

    I když je totiž příjem tekutin důležitý, jejich nadměrný přísun může vést ke zdravotním potížím. Malý příjem tekutin je totiž stejně nevhodný jako příjem zvýšený. Ten může vést k převodnění, tedy ke stavu, kdy jsou nadměrně zatíženy ledviny a srdce. V extrémních případech může vést k jejich selhání. K převodnění zpravidla dochází při takzvané nárazové konzumaci tekutin. Prolévání vodou patřilo ve středověku k mučícím technikám nechvalně proslulé inkvizice. Oběti zpravidla zemřely na neschopnost vstřebat další tekutinu. Z poslední doby je například známý případ osmadvacetileté Američanky, která zemřela několik hodin poté, co v rámci radiové soutěže nárazově vypila sedm litrů vody.

    To je například část toho vašeho guláše,část, které naprosto nerozumím. Když vypiju 2–3 litry denně, to je stejné, jako když do sebe naleju najednou toto množství? co je to pít málo nebo hodně? Co mi tedy prospěje, kdy si nepřivedu zdravotní problémy? Nedalo mi,abych nereagovala na vaší snahu vysvětlit smysl článku, něco,co jste apsolutně nezvládla.Hezký den!Pavla.

  • 22. 5. 2010 0:02

    mvata (neregistrovaný)

    Já tedy nevím, ale mě nepřijdete normální.
    V podstatě doporučujete něco, co může vaše čtenáře poškodit, a říkáte, že je Vám to jedno (na sklenici čisté vody po ovoci nevidím absolutně nic špatného – co to komu udělá s žaludkem nebo vnitřnostma, to už je individuální). Jinými slovy: pijte vodu na ovoce, sice se potom můžete pozvracet nebo budete mít průjem, ale co je na tom špatného? Budete se divit, ale spousta lidí to vyzkouší – ne každý totiž ví, že je to úplný nesmysl.
    To, co jste tam bez rozmyslu napsala, je neetické ve vztahu k Vašim čtenářům a námitky diskutujících jsou oprávněné. Místo abyste text revidovala, si tvrdohlavě trváte na svém bludu.

  • 13. 8. 2011 1:20

    Jezevecc (neregistrovaný)

    Žádná dietní sestra Vám obecně pití na ovoce nedoporučí! Zřejmě jste si to spletla z doporučením ředění ovocných džusů.

    Pokud to berete tak že "co to komu udělá s žaludkem nebo vnitřnostma, to už je individuální" by šlo kvalifikovat jako úmyslné obecné ohrožení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).