Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Pekelná česká kuchyně: hlavně že je toho hodně, rychle a levně od Kiwi - Proč někdo tohle vůbec řeší? Když jim to...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 12. 2011 2:50

    Kiwi (neregistrovaný)

    Proč někdo tohle vůbec řeší? Když jim to chutná, tak ať to jedí.
    Ovšem za vrchol bych považoval tu nechápavost nad tím, že lidi si nechtějí připlatit za kvalitu. Lidi si už připlácejí za nekvalitu oproti jiným zemím a ještě po nich chcete, aby si připláceli za lepší potraviny a objížděli kvůli nim půl kraje? Asi by to chtělo zpátky do reality. Podívejte se, jaký je tady hodinový mzdový medián (průměrný měsíční plat je naprosto nevypovídající veličina, sloužící k lhaní o tom, jak se tu lidi mají dobře).
    A k těm tržním kecům některých nedouků tady - prosím vás! Už konečně zapomeňte na tržní ekonomiku pro předškolní děti a začněte si uvědomovat, že to v realitě nefunguje tak, jak v těch silně zjednodušených a zidealisovaných modelech, na kterých se to dá během pěti minut v prvním přiblížení vysvětlit. Žádný ideální trh s dokonalou elasticitou nikdy nikde neexistoval, neexistuje a existovat nebude. Ale co se děje celkem běžně v reálném trhu, je monopolisace, korporativismus a degenerace trhu vlivem těchto věcí - nikoli vlivem státních regulací! Degenerovaný trh už není schopen autoregulace a cenové optimalisace!!! Žádný zákazník už s ním nepohne, protože něco žrát prostě musí a dokud se nezačne vyplácet jezdit kvůli tomu 800 km za hranice, tak se na tom nic nezmění. Je to opravdu tak těžké k pochopení?

  • 11. 12. 2011 12:09

    P2010 (neregistrovaný)

    Ja tomu rozumim, protoze presne tak to je a zmenit se to uz neda. Otazka je, proc to tu muselo dojit tak daleko ?

    A jeste nova znacka syra urcena pro trh v CR za trojnasobnou cenu :-)
    http://wulffmorgenthaler.com/strip/2011/12/11/

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).