Hlavní navigace

Pařížská výstava vína byla pro česká a moravská vína úspěšná

12. 3. 2009

Sdílet

Letos na přelomu února a března se v Paříži již po patnácté konala prestižní mezinárodní soutěž Vinalies Internationales. Zhodnotit a obhájit vína na ni přijeli znalci vín z celého světa. Moravská a česká vína se v Paříži ujala a získala 9 zlatých a 36 stříbrných medailí. To ji v procentuální úspěšnosti řadí mezi první pětici zemí celé výstavy. Na přední místa v žebříčku úspěšnosti se dostaly vína z Francie, Španělska, Kanady, Švýcarska, Itálií a Portugalska.

Letos na přelomu února a března se v Paříži již po patnácté konala prestižní mezinárodní soutěž Vinalies Internationales. Zhodnotit a obhájit vína na ni přijeli znalci vín z celého světa.

Moravská a česká vína se v Paříži ujala a získala 9 zlatých a 36 stříbrných medailí. To ji v procentuální úspěšnosti řadí mezi první pětici zemí celé výstavy. Na přední místa v žebříčku úspěšnosti se dostaly vína z Francie, Španělska, Kanady, Švýcarska, Itálií a Portugalska.

O hodnocení se však všech 3032 vzorků vín z celého světa se postaralo 18 komisí sestavených z předních světových enologů, odborných novinářů a významných sommelierů. Na výstavu dorazilo i 114 zástupců z České republiky, kterým společnou účast většiny vín, včetně dopravy, organizačně zajišťovalo Národní vinařské centrum ve Valticích s podporou Vinařského fondu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka během své krátké redaktorké dráhy vystřídala psaní recenzí pro tištěný hudební časopis za internetový server Vitalia.cz. Mezitím také přispívala do norského školního časopisu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).