Hlavní navigace

Opilcům v Anglii a Walesu hrozí zákaz vstupu do barů

31. 8. 2009

Sdílet

Lidem v Anglii a ve Walesu, kteří pod vlivem alkoholu spáchají trestný čin nebo se chovají nepřístojně, mohou tamní soudy ode dneška zakázat chodit do barů, hospod nebo na jiná místa, kde se prodávají alkoholické nápoje. Informovala o tom BBC. V případě porušení zákazu, který může platit až dva roky, hrozí provinilci pokuta ve výši 2500 liber (přes 72.000 korun).
víno

Lidem v Anglii a ve Walesu, kteří pod vlivem alkoholu spáchají trestný čin nebo se chovají nepřístojně, mohou tamní soudy ode dneška zakázat chodit do barů, hospod nebo na jiná místa, kde se prodávají alkoholické nápoje. Informovala o tom BBC.

V případě porušení zákazu, který může platit až dva roky, hrozí provinilci pokuta ve výši 2500 liber (přes 72.000 korun).

Náměstek ministra vnitra Alan Campbell připomněl, že kriminalita související s alkoholem státní pokladnu vyjde ročně na miliardy liber. „Tato nařízení znemožní lidem, kteří jsou notoricky známí úřadům i ve svém okolí, aby dál ničili životy ostatních,“ řekl Campbell.  

Ale organizace Liberty, která se zabývá ochranou občanských práv, tvrdí, že jde o další výmysl, který nejde k jádru problému. „Příště přijde zákaz dávat bonbony dětem, které to přehánějí se sladkostmi,“ říká Isabella Sankeyová z Liberty.

Podle zástupců nadací, které se zabývají bojem s alkoholismem, tyto zákazy musejí jít ruku v ruce s dalšími opatřeními, jako je zpřísnění dohledu nad prodejem alkoholu a zlepšení léčby lidí na něm závislých.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).