Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Očkování a umění manipulace od Neovlivnitelný nepravostí - Možná kdybych měl tak rozum desetiletého a znalost,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 10. 2014 10:29

    Neovlivnitelný nepravostí (neregistrovaný)

    Možná kdybych měl tak rozum desetiletého a znalost, toho jak to ve světě chodí, náctiletého...

    Jinak je to celé o ničem, snad pokus škatulkování neškatulkovatel­ného, pravděpodobně pokus o manipulaci (jednak právě kvůli škatulkování samotnému, jednak s ohledem k předkládaným skupinám a vzorům).

    Ne že by uvedené věci nebyly pravdivé, ale tak jak jsou podány je vlastně každému dán výklad toho co a proč si myslet, kam se zařadit a jak smýšlet o ostatních. Prostě hovadina až na půdu jako celek a mělo by to být jasné už i malým dětem.
    Tím neříkám, že nemá cenu se o lidských motivech a jednání lidí bavit, ale je tohle určitě ta správná forma, správné médium, správný protějšek k diskusi? Neumím si představit, že by něco z toho vyhovovalo, tedy jednoznačně ne.

    Ale to vám musí být, podle mne, jasné! Takže se opět vracím k myšlence, že naším vědomím a snad i činy chcete nějak manipulovat. Vůbec přitom nehodlám zjišťovat jak a celkově se tím dále zabývat, protože už jen to by mi nesvědčilo.

    Je docela dobře ale možné i to, že jinak jste to podat nemohl. Jste totiž v mnohém přemýšlení (a zdá se že i v činech) přiliš omezený. Tím mám na mysli zejména ten pocit, že můžete ostatním diktovat co je správně a vyžadovat po nich jednání v souladu s vaším přesvědčením i proti jejich svobodné vůli. Nejradši byste ovšem byl kdyby se jejich vůle svobodně změnila tak, aby odpovídala vaší představě o světě, tedy se opět vracím k myšlence na pokus o manipulaci.

    Celkem by mne zajímalo jak vás napadlo zpracovat zrovna tuhle úvahu? ten pokus s myšlenkou že si nerozumíme neberu. Lidé píšící po diskusích si nemohou správně rozumět již jen z principu zvolené komunikační technologie. To jste rovnou mohl psát o očekávání manželek že jim manžel musí rozumět i beze slov...

    P.S.
    Já jsem si manipulací jistý, akorát váš vlastní vnitřní motiv neznám. Jak ale říkám nezajímá mne.

    Teď jen doufat, že podobně bude přemýšlet co nejvíce lidí. Protože jak říkáte i já bych rád svůj život dožil v relativní pohodě a poklidu. Ale kvůli lepším šancím mých potomků jsem toho i ochoten se vzdát a bránit se komukoli koho podobné hovadiny zmanipulují k tomu, aby jinak cítícím lidem (než bude škatulka do které se sami zařadili, nebo zařadit nechali) začali diktovat jak žít!
    Ale je to pravděpodobně utopie, atmosféra i způsoby jako před druhou světovou válkou jsou na každém kroku a nepřehlédnutelné. Tehdy si lidé také mysleli že stačí toho pitomce neduživého neposlouchat a že ostatní lidé musí dostat co chvíli rozum. Koncentráky i zákony na špatně smýšlející už tu máme, ještě je potřeba zpracovat a zapojit masy.

    P.P.S.
    Jinak. Popsal jste to opravdu podstatné trochu odlišnými slovy, ale máte úplnou pravdu; i když si mnohdy naprosto nechutně lžete do vlastní kapsy, například s rozumnou, nenásilnou a tolerantní společností (vzpomeňte jak jsem vás charakterizoval jako člověka neuznávajího svobodu druhých).
    Pro satana není nic příjemnějšího, než když proti sobě stojí lidé snažící se řešit neřešitelné a on jimi může manipulovat, ubližovat jim a dívat se jak se trápí a hanobí před Bohem. Celá dnešní lidská civilizace, je výsledkem dřívějších satanových manipulací, tak aby podobné problémy byly na každodenním pořádku každého z nás.

    Na venek spokojení lidé se v masivním měřítku vyskytnou snad až jen ke konci časů, za vlády antikrista, kdy přinutí lidi k falešné vzájemné lásce a bude tvrdě trestat všechny kdo budou odporovat. Pro toho kdo se podvolí lži a zvěrstvu kolem, nebo to prostě nebude schopen spatřit to bude relativně klidná doba, bez válek a velkého násilí, ale za cenu obrovského utrpení (těch co je neuvidí nebo vidět nebudou chtít) a v konečném důsledku zaprodávají i svou duši a vzdají se Boha, všemohoucího Stvořitele.

  • 14. 10. 2014 10:38

    občan (neregistrovaný)

    Člověče vy mně překvapujete. To co tvrdíte má tentokrát hlavu a patu.
    A máte pravdu.
    O manipulaci nám tady káže sám manipulátor J.V. a to na vědecké úrovni.
    K P,S, a P.P.S. se raději nevyjadřuju, tam už společnou řeč nějak nenacházím.
    o

  • 14. 10. 2014 18:57

    Autor (neregistrovaný)

    Vůbec Vám nerozumím :-)
    Vše zmíněné je buď z jiné odborné literatury nebo je zjevné, že je nad tím má nádstavba uvedená pouze v příkladech a praktické aplikaci. Ale přesvědčit jsem vás o ničem vůbec nepotřeboval. Mýlíte se již v základním předpokladu.

  • 14. 10. 2014 23:34

    Neovlivnitelný nepravostí (neregistrovaný)

    No ne že bych vám věřil... To co jsem napsal je myslím docela dobře pochopitelné i bez kontextu ke článku. Dáno do kontextu s článkem mít problém můžete, protože než jste článek dopsal tak se vám dvakrát změnila nálada, čemuž se nedivím, protože na začátku jste psal o koze a na konci o voze.

    Ale pokud dokážete někoho přesvědčit, že se nám v článku snažíte jen vysvětlit, že každý chce být milován a uznáván (jak uvádíte výše, v jiném příspěvku) a pak již nic podstatného tak budiž, chyba bude ve mně.
    Pokud něco, tak tvrdíte že člověk musí dojít nějakého naplnění (skrze uznání a milování) aby držel hubu a krok. Patrně si ve své jednoduchosti neuvědomujete, že to prostě není možné, když se vám ho nepodaří oklamat, a uznejte že většina lidí není schopná někoho klamat do nekonečna a obzvláště pak když se snaží klamat všichni současně.

    Jinak máte pochopitelně pravdu, že člověka zpravidla frustruje, když nežije spokojený život v souladu s nejniternějšími přesvědčeními a jsou mu upírána přirozená lidská práva ho--dy vašeho ražení.

    P.S.
    Tomuto rozumíte? Váš šéf díky tomto povolení završí svou kariéru, a pak bude definitivně poražen!

    "Za příchodem toho bezbožníka bude stát satanovo působení, všechna jeho lživá moc, divy a zázraky. Všemi těmi hanebnostmi bude klamat ty, kdo míří do záhuby, protože nechtěli milovat pravdu, která je mohla zachránit. Proto je Bůh vydá napospas bludu, aby uvěřili lži. Tak budou odsouzeni všichni, kdo neuvěřili pravdě, ale našli zálibu v hanebnosti."

    Vy se za manipulace v podstatě ani nemusíte stydět, je pochopitelné že jeho podřízení používají stejné techniky. Nic co by dnešního člověka (při setkání s lidmi vám podobným) mohlo pohoršovat více než jindy.

    P.P.S.
    Ano, pokud vůbec něco, tak budu stále krutější. Není důvod k jedinému pardonu pro vaše choré choutky projevující se v omezování lidské svobody v oboru ve kterém by vám společnost vůbec neměla dovolit se uplatnit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).