Hlavní navigace

Názor k článku Bosé boty obujete a už nechcete jinak od Berenika - Ne, paní Heleno, malým capartům, co dělají doma...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 6. 2017 19:37

    Berenika (neregistrovaný)

    Ne, paní Heleno, malým capartům, co dělají doma první krůčky, není dobré dávat barefoot botičky. Nejlepší totiž je nedávat vůbec nic. Nebo maximálně protiskluzové ponožky, když je zima. Chápu, že pro lidi, kteří vyrostli v představě, že klenba se musí do nohou vylisovat, je to šokující a neuvěřitelné. Ale vážně to funguje bez umělých podpor a opor. Nožní klenba je dokonalý systém mnoha desítek kostí, šlach, svalů... A svaly nezformujete jako plastelínu, tlakem zvenku. Svaly musíte posílit pohybem.
    Funkční břišní svaly se vám taky nevytvoří nošením korzetu. Když ho máte na sobě, vypadá tělo pevné a rovné, ale jak ho sundáte, je břicho ještě ochablejší a záda slabší, než kdybyste ho nenosila vůbec. S kotníkovýma pevnýma botičkama a umělou klenbou je to přesně to samé - zvenčí v nich nožky vypadají zdravě, ale uvnitř se deformují a slábnou...
    Mé dítě je od malinka doma bosky, venku v bare botičkách. Ve svých čtyřech letech má krásnou klenbu, nožky rovné a rozhodně funkčnější a "živější" než jeho vrstevníci zašněrovaní v kotníkových botách od prvních krůčků.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).