Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Majonéza – proč je považována za nezdravou, když je to olej a vejce? od Jirka26 - Slovíčkařit s tím, co je nebo není majonéza...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 10. 2020 11:58

    Jirka26

    Slovíčkařit s tím, co je nebo není majonéza není zase tak důležité... :-) Každý ví, co se tím myslí,
    Moje extchýně používala místo klasické majonézy majonézu rostlinou, kam se nedávala vejce. Rozvařila proso v trojnásobku vody, aby bylo co nejvíc kašovité, pak po částečném zchládnutí šup do mixéru a za přidávání oleje vytvořila hustější hmotu podobnou majonéze, akorát se žlutou barvou. Pak se tam dala citronová šťáva (místo octa), troška kurkumy a případně nějaký typ Vegety bez glutamátu, nejlépe jen sušená zelenina (podařilo se mi ji - bez soli - koupit na farmářkách). Při vaření by se mělo proso trochu osolit. Je lepší ji udělat řídší, protože postupně tuhne, zvlášť v lednici. Ano, má jinou chuť, než klasická majonéza, kdo nechce použít vejce z jakéhokoli důvodu, má tuto variantu jako náhradu.

  • 11. 10. 2020 19:40

    Ink

    Proč tomu ale pak říkat majonéza, když to je nějaká prosná omáčka...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).