Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Loga na potravinách: Průvodce zmateného spotřebitele od Pet - Koupila jsem kdysi sušenky (tuším to bylo v...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 11. 2011 11:46

    Pet (neregistrovaný)

    Koupila jsem kdysi sušenky (tuším to bylo v prodejně Globus): Krušnohorské sušenky kakaové (výrobce PECUD Žandov). Tento výrobek obsahuje antioxidanty E310, E311, které některé zdroje označují za možnou příčinu alergií. Navíc na obalu nebyla uvedena ani energetická hodnota výrobku, obsah bílkovin, sacharidů a tuků.
    Když jsem psala mail do "klasy", co zaručuje značka KLASA, když tenhle výrobek to logo získal... neodpověděli, ani když jsem jim ten mail zaslala cca po měsíci podruhé.
    A můj osobní názor na ty sušenky? Ničím výjimečné mi nepřišly, chuťově podprůměr a navíc ta dvě divná éčka v obsahu.
    Někdo sem v diskuzi poslal odkaz na Podmínky pro udělování KLASA. V bodě 2b je uvedeno: "výrobek.... musí minimálně v jednom znaku vykazovat výjimečné kvalitativní charakteristiky, které zvyšují jeho přidanou hodnotu a zaručují jeho jedinečnost ve vztahu k běžným výrobkům dostupným na trhu." Velmi by mě zajímalo, v jakém znaku vykazují zmiňované sušenky výjimečné kvalitativní charakteristiky...? Ta "2b podmínka" mi přijde hodně vágní.
    A ještě přidám odkaz o tom, jak se značka KLASA objevila na pomazánkovém másle, které nebylo "podle předpisů":
    http://ekonomika.idnes.cz/test-znacku-kvality-ziskal-nekvalitni-vyrobek-fl9-/test.aspx?c=A090102_1113344_test_pin

  • 3. 11. 2011 12:32

    Lukar (neregistrovaný)

    No, treba proto ze na obalu susenek byly obilne klasy =)

    Ale kdyz to vezmu vazne, tak ja mam par oblibenych znacek, ty kupuju a kdyz me obcas nektera nastve "novou a lepsi recepturou" tak proste koupim jine znacky...
    At si na obal dava kdo chce kolik certifikatu chce, jejich zisk je stejne jen o tom zaplatit pozadovanou sumu penez a zbytek "se zaridi" takze kdo se tim ridi o sobe rika jen to ze je linej myslet vlastni hlavou.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).