Hlavní navigace

Názor k článku Kvašené zelí si snadno připravíme i doma od anonym - Jsem z vás smutný. Pocházím z vesnice, nakládání...

  • 25. 1. 2021 9:10

    bez přezdívky

    Jsem z vás smutný. Pocházím z vesnice, nakládání zelí je u nás běžná podzimní tradice. Očistit, ručně nakrouhat, cibuli, sůl, kmín, atd...
    Jenže s tím, jak se zelí propaguje jako superpotravina se stalo to, že měšťáci chtějí být taky "in", ale nemaje potřebné vybavení (nebo možná z lenosti), žádají zelí už nakrouhané. A pěstitelé zareagovali. Takže dneska, když chci zelí, nabízejí jen krouhané, bez této "přidané" hodnoty se jim to nevyplatí vůbec prodávat.
    V hyper-super kupovat nechci, tam není vždy jasný původ. Takže je to buď o tom sehnat zelí od známého, nebo zaplatit víc, nebo se smířit s tím, že přijdu o kus tradice.
    Ach jo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).