Hlavní navigace

Názor k článku Kvalitní chléb v domácí pekárně neupečete od Pekař, navěky amatér - No já tedy peču celkem obstojný chleba (směsi...

  • 25. 9. 2012 10:58

    Pekař, navěky amatér (neregistrovaný) ---.die.net

    No já tedy peču celkem obstojný chleba (směsi nekupuji, mýchám mouky), ale opravdu dobrý je až vychladne a natáhne vlhkost.

    Oproti chlebu z Tesca je chutnější a nikdy se mne ještě nezkazil i když jsem ho během delší doby nesnědl, což přiznávám je málo kdy.
    Ale třeba na vypečený chleba z Alberta nemá, snad jen těmi semínky a ještě jen když je opražím.

    Suma sumárum, domácí chleba se vyplatí. I když je teda pravda, že určitá údobí v roce nejím téměř nic z obilí, natož chleba. Teď mám už zase zásobu mouky, na zimu, a pomalu začínám znovu péct...

    V obchodě, dnes chleba kupuji tak dvakrát do roka. S pečením domácího chleba experimentuji už delší dobu, pekárna nemá nijak závratné výsledky (dobrá, klasická, pekárnička - zařízení bez hnětačů a mísy - s mnohem dražším provozem stojí tak 7 a více tisíc korun), ale je ekonomická a výrobu činí méně pracnou. Pořídil jsem ji když Babiš chléb zdražil a jeho kvalita šla tak moc do prdele, že se mi tehdy běžně chleba do druhého dne zkazil nebo měl alespoň hnusnou chuť. Zřejmě ta doba ještě neskončila, otec nedávno kupoval v Tescu chleba a byl uvnitř nepropečený což zjistil během jeho krájení ještě v obchodě na tom jejich kráječi.

    P.S.
    Ještě jeden velký klad pro pekárničku - Co marmelád a povidel už nadělala...?!

    P.P.S.
    Pokud se někdo rozhodne pekárničku také pořídit, tak ať už sáhnete po jakkoli vybavené a naprogramované, musím vám jen doporučit trvat na funkci pauza. Občas je prostě třeba stroj zastavit a něco udělat či poupravit. Kamarádi mají pekárnu bez této funkce a já jsem při obsluze té jejich pekárný doslova šokován. Taková pekárna je opravdu dobrá jen na vysypání obsahu předem vám prodaného pytlíku se směsí na chleba.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).