Hlavní navigace

Názor k článku Kvalitní chléb v domácí pekárně neupečete od Jaromír - Jaký je tento pán "odborník" je zřejmé už...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 9. 2012 23:36

    Jaromír (neregistrovaný)

    Jaký je tento pán "odborník" je zřejmé už jen z toho, že píše, že do domácí pekárny je třeba "v pravý čas nasypat směs". Už jen tato věta svědčí o tom, že chleba v domácí pekárně nikdy nepekl, protože směs se do pekárny sype vždy hned na začátku, spolu s vodou.

    Dále je článek vysoce tendenční v tom, že popisuje, jak kvalitní a promakaný je průmyslový chleba a fakt, že jde většinou o ošizenou záležitost, nad kterou by pravý mistr pekař hodil šavli, zmiňuje jen letmo a ještě to víceméně přiznává s tím, že vypíše těch pár posledních pekáren, které se ještě na kvásek nevykašlaly. A opět tendenčně, udělá z toho protiargument, že se kvásek přestává používat a přitom je to stoprocentní pravda.

    Jenže tohle přiznat by zase neštimovalo s tím, kde se nám tvrdí, jak chleba bez kvásku je tak hrozně špatnej. Tak buď je a platí to jak pro domácí pekárny, tak i pro průmyslové a nebo není a platí to opět univerzálně.

    Dále nářky nad tím, že v domácí pekárně je problém udělat chleba z kvásku opět svědčí o tom, že ten pán o pekárně četl možná jednou v Blesku. I ty nejlevnější domácí pekárny (v ceně kolem 800Kč v akci) mají program "těsto" a "pečení", takže je úplně normální dát ráno udělat těsto, přes den nechat uzrát a večer zvolit pečení a kváskový chléb je na světě. Aha, ale to se do článku také nehodí, že.

    Dále pan demagog píše o tom, směsím "Pořád ale chybí klíčový žitný kvásek"). Dovolím si toho pána nazvat rovnou lhářem, protože jsem se byl podívat do špajzu a první směs, kterou jsem tam našel, samozřejmě sušený žitný kvásek obsahuje.

    Asi už nepřekvapí, že v rámci svého tendenčního sdělení nám pán zamlčí, že se "celozrnné" průmyslové chleby dělají vesměs tak, že se vezme normální mouka, hodí se do ní pražený ječmen (!!), aby to získalo tmavou barvu a podobné prasárny, které nejsou ničím jiným, než podvodem na zákazníka více či méně umně provedeným potravinářským průmyslem.

    Samozřejmě, že pekárny mají svá "ale", nicméně tento článek je jedním z nejhorších, který jsem zde četl, protože záměrně (že by byl někdo tak blbý nevěřím) zamlčuje negativa a zveličuje pozitiva na jedné straně (průmyslové pekárny) a naopak zveličuje negativa a zlehčuje pozitiva na straně druhé (domácí pekárny). Argumenty jsem vám uvedl výše.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).