Hlavní navigace

Názor k článku Kvalitní chléb v domácí pekárně neupečete od Alka - Přesně tak, souhlasím... úplně nejzákladnější recept na kváskový chléb...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 9. 2012 20:46

    Alka (neregistrovaný)

    Přesně tak, souhlasím...
    úplně nejzákladnější recept na kváskový chléb obsahuje pouze 3, resp. 4 suroviny - mouku (žitná, pšeničná chlebová), vodu, kvásek (což je zase jen mouka s vodou) a sůl. Toť vše.
    Přidávání podmáslí, semínek, ořechů, otrub, TUKU apod. je už věcí receptů odvozených od toho základního.
    Takže máte pravdu - do klasického - tradičního kváskového chleba tuk nepatří. To už pak jde o nějakou jeho variantu/modi­fikaci. Chuťově to není na závadu, každopádně nelze pak hovořit o jeho základní variantě. A myslím, že bez tuku se naprosto s klidem obejde - aj bez něj, pokud je udělaný poctivě, nevysychá, netvrdne, nedrolí se ani cokoli jiného.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).