Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Špatná kvalita dopékaného pečiva je mýtus od Jiří - Dřív nebyl problém dodávat denně čerstvé pečivo. Asi...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 5. 2012 8:14

    Jiří (neregistrovaný)

    Dřív nebyl problém dodávat denně čerstvé pečivo. Asi nebyli pekaři líní. Doufám, že to opět přijde. U dopékaného pečiva nevím, zda v něm nejsou přidány chemikálie (asi jsou). Když už někde uvádějí složení, dočtu se takové perly, jako "prostředek na vylepšení mouky". To znamená, že použitá mouka není dobrá a musí se vylepšovat?! Když si doma peču chleba, ničím mouku vylepšovat nemusím.

  • 21. 5. 2012 16:41

    Jiný Pavel (neregistrovaný)

    U dopékaného pečiva nevíte, zda v něm nejsou přidány chemikálie - to zní, jako byste to u toho "čerstvého" věděl :-) Zrovna ten prostředek na vylepšení mouky se používá naprosto běžně i do toho "čerstvého". Mouka není špatná, ale měla by po umletí nějakou dobu "zrát", což je drahé, takže se to urychluje právě tímhle sajrajtkem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).