Hlavní navigace

Kontaminované arašídy neprojely, skončily na hranicích

18. 2. 2009

Sdílet

Osm set pytlů nepražených loupaných arašídů o celkové váze 20 tun, které obsahovaly nadlimitní množství nebezpečných aflatoxinů, zadržela Státní zemědělská a potravinářská inspekce. Dodávka původem z Číny skončila na hranicích České republiky, kde je nyní pod dohledem celníků. „Informace o kontaminované dodávce byly zároveň odeslány na vědomí ostatním členským zemím EU prostřednictvím Systému rychlého varování pro potraviny a krmiva,“ sdělila mluvčí inspekce Martina Šmídtová. „Díky opatřením…

Osm set pytlů nepražených loupaných arašídů o celkové váze 20 tun, které obsahovaly nadlimitní množství nebezpečných aflatoxinů, zadržela Státní zemědělská a potravinářská inspekce. Dodávka původem z Číny skončila na hranicích České republiky, kde je nyní pod dohledem celníků.

Informace o kontaminované dodávce byly zároveň odeslány na vědomí ostatním členským zemím EU prostřednictvím Systému rychlého varování pro potraviny a krmiva,“ sdělila mluvčí inspekce Martina Šmídtová. „Díky opatřením SZPI se kontaminované arašídy vůbec nedostanou na evropský trh a spotřebitelům proto nehrozí žádné nebezpečí,“ dodala.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zakladatel serveru Vitalia.cz a jeho šéfredaktor v letech 2008 až 2009

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).