Hlavní navigace

Kocáb chce více chránit postižené

20. 4. 2009

Sdílet

Ministr pro lidská práva Michael Kocáb (za SZ) předloží vládě návrh ústavního zákona, kterým chce změnit Listinu základních práv a svobod. Cílem návrhu je ochrana zdravotně postižených, Informovala o tom ministrova mluvčí Lejla Abbasová. „V praxi se ukazuje, že v našem právním řádu chybí ústavně zakotvený obecný zákaz diskriminace kvůli zdravotnímu postižení,“ řekl Kocáb.Návrhem zákona upozorňuje na potřebná opatření pro lidi se zdravotním postižením, která jsou nesystémově roztříštěna v…

Ministr pro lidská práva Michael Kocáb (za SZ) předloží vládě návrh ústavního zákona, kterým chce změnit Listinu základních práv a svobod. Cílem návrhu je ochrana zdravotně postižených, Informovala o tom ministrova mluvčí Lejla Abbasová.

„V praxi se ukazuje, že v našem právním řádu chybí ústavně zakotvený obecný zákaz diskriminace kvůli zdravotnímu postižení,“ řekl Kocáb.Návrhem zákona upozorňuje na potřebná opatření pro lidi se zdravotním postižením, která jsou nesystémově roztříštěna v různých právních normách.

Z analýz ministerstva vyplývá, že v ostatních zemích Evropy je ochrana práv zdravotně postižených zapracována již téměř ve všech právních předpisech. „Ministr proto požaduje především změnu článku 3 Listiny základních práv a svobod, ve kterém je sice upraven zákaz diskriminace, ale chybí tam kromě rozdílu rasy, barvy pleti, jazyka a dalších, právě zdravotní postižení,“ vysvětlila Leila Abbasová, mluvčí ministra Kocába.


Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka je už od dětství velmi zvědavá a neustále se ptá, proč něco tak je nebo není. Miluje vaření a výpravy za chutěmi a vůněmi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).