Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jídla našeho dětství: názory odborníků překvapí od Revmatik - musím protestovat proti řepkovému oleji, který nechutně páchne...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 11. 2019 10:22

    Revmatik

    musím protestovat proti řepkovému oleji, který nechutně páchne řepkou.Lepší bude zajisté voňavý slunečnicový olej, který má jen o několik málo horší parametry co se týče přepalování.Ale co je nejhorší je. že obsahuje kyselinu erukovou zdraví škodlivé složce řepkového oleje a problém je totiž především v procesu rafinace jako takovém, při němž dochází k oxidaci vícenenasycených mastných kyselin a tvorbě volných radikálů. A k oxidaci, vzniku volných radikálů a následným zánětlivým procesům dochází i v našem těle, od okamžiku, kdy potravu připravenou na řepkovém oleji pozřeme…

  • 12. 11. 2019 10:32

    Revmatik

    Slunečnicový olej Rafinovaný 227°C

    Slunečnicový olej Nerafinovaný 107°C

    Slunečnicový olej Častečně rafinovaný 232°C

    Řepkový olej Expeller Press 190-232°C

    Řepkový olej s vysokým obsahem kyseliny olejové 246°C

    Řepkový olej Rafinovaný 204°C

    Takže běžný rafinovaný řepkový olej, který kupujeme, má i horší parametry v bodu přepalování.

    Vypadá to na na nějakou řepkovou reklamu "babišovinu" :-)

    12. 11. 2019, 10:35 editováno autorem komentáře

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).