Hlavní navigace

Názor k článku Ibalgin má nové složení. Kdo už ho nemůže užívat? od anonym - Mám dvě věci. První - v galerii ukazujete jak...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 2. 2019 16:51

    bez přezdívky

    Mám dvě věci.
    První - v galerii ukazujete jak se Ibalgin vyrábí, ale evidentně se jedná o výrobu v pražském závodě Zentiva, tedy předtím, než si původní majitel firma Sanofi tuto výrobu přetransferovala do Maďarska. Ukazujete tedy původní výrobu Ibalginu.

    Druhá - článek vyznívá tak, jako že Sanofi po prodeji Zentivy holt musí vyrábět v Maďarsku, ale realita je poněkud syrovější a divím se že to nikoho moc nezarazí, natož aby stát když schvaluje tyto prodeje se postaral o zachování ochranné známky . Sanofi, který jako tzv "strategický partner" před cca 10-15 lety zakoupil tehdy každoročně zainvestovanou, rostoucí a rozvíjející se firmu Zentiva z českých rukou a jak to u takto strategických firem bývá, vše musel posvětit stát (Topolánkova vláda). Ten se nepostaral o ochranné známky na nosné produkty Zentivy, takže "strategický partner" nejen že zde zrovna moc neinvestoval, ale v průběhu té cca 10-tiletky ODTRANSFEROVAL všechny zajímavé výroby nosných produktů, které trh vyžaduje a místo nich do Zentivy převedl nezajímavé produkty, jejichž výroba je komplikovanější. Vše pěkně potichoučku, v reklamě se nenápadně vypustilo slovo Zentiva a všichni češi a slováci, kteří si jdou do lékárny koupit Ibalgin, stejně tak Paralen (ano, i ten) a další produkty, vůbec netuší, že už si nekupují ten český, od českého výrobce! Ze Zentivy zbyla poloprázdná slupka, kterou pak tento "strategický partner" poté, co jí zbavil toho nejlepšího prodal. Je to smutné a je to ukázka toho, jaký je rozdíl mezi investicí němců ve škodovce a francouzů v Zentivě. Hlavně když se dnes tváří pánové z ODS že vědí vše nejlépe.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).