Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Éra „univerzální hnědé“ je snad pryč od Dupree - Co bych za takovou osvícenou vedoucí školní jídelny...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 2. 2010 15:48

    Dupree (neregistrovaný)

    Co bych za takovou osvícenou vedoucí školní jídelny dal za časů své školní docházky! Když si vzpomenu na zelená játra a vnitřnosti, které jsme byli nuceni polykat (vracení jídla se bez zábran trestalo), chce se mi dodnes zvracet.

  • 22. 5. 2010 4:25

    kolemjdouci (neregistrovaný)

    Měl na mysli játra se žlučí jak jde i dodnes občas v supermárketech v každém 10tém balení mražených jater koupit(někdo to ani nepozná kůli chemické degradaci chuťových buněk z éček a rychlosoli)..
    Já mám také nekolikeré zážitky z komunistických i postkomunis­tických jídelen :) zažil sem to jen až po možnost volby ze dvou obědu a vydávalo se na papírovou kartičku.
    V komunistické jídelně nejlepší jídla:
    1. Krupicovka s hnusným omastkem.
    2. Nudle s mákem a hnusným omastkem.
    3. neidentifi­kovatelná vodová polívka
    V postkomunistické jídelně
    ty stejné jídla jako v komunistické akorat je volba druhého (obdobně hnusného jídla).
    Třeba 1. jídlo hnusná rozblemtaná čočková/hrachová kaše(nešlo to ani poznat) s tvrdým masem a hnusným přepaleným omastkem a okurkou a nebo 2. bramborová kaše s vařenou mrkví.(vařená mrkev byla fakt super „mnamka“ akorat tak na poblití .. oni to vařili tak že uvařili mrkef a rozňahňali ji a pridali do toho mouku a znova uvařili).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).