Hlavní navigace

Názor k článku Domácí pekárna – radost z čerstvého chleba. Nebo zbytečný krám? od Tonda - Pekárnu máme a nějaký ten rok používáme. Na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 8. 2011 11:45

    Tonda (neregistrovaný)

    Pekárnu máme a nějaký ten rok používáme. Na chalupě, kde do obchodu je daleko a ne vždy mají otevřeno když je potřeba pečivo.

    Z koupené směsi je to opravdu snadné, vysypu obsah krabice, naleju vodu, zapnu a za dvě hodiny mám chleba. Nebráním se ani experimentování, pokud je na to čas.

    Nechat pekárnu načasovanou aby se chleba dopekl když vstávám se neosvědčilo. Upečený chleba je logicky horký a je potřeba ho nechat zchladnout aby se dal krájet a dále pak vychladnout aby se dal jíst, ne každý chce jíst teplý chleba, protože může nadýmat. Takže se buď musí čekat nebo si někdo z rodiny musí přivstat. Takže radši pečeme tak aby se chleba vyndal než jdeme spát, přes noc rozhodně neztvrdne.

    Dále cena pekárny nezávisí jen na množství funkcí, ale i na značce a léta optimalizovaném algoritmu hnětení a kynutí těsta. Levné pekárny čínských značek často nejsou tak vychytané - objeví se nový typ produktu, tak číňani honem něco zmatlají aby jim neutekl segment trhu a moc se s tím nemažou. Produkty z takových pekáren pak často budí rozpaky.

    Já jsem zvolil pekárnu Pasnasonic, které se opakovaně ve spotřebitelských testech umísťuje na špici a jsem s ní plně spokojen.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).