Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Děti vegetariánů nestrádají, jsou zdravější od Já* - Lidé se obecně rádi rozhodují mezi dvěma extrémními...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 2. 2013 11:34

    Já* (neregistrovaný)

    Lidé se obecně rádi rozhodují mezi dvěma extrémními póly (černá/bílá). Je to jednoduché a nenáročné. Veganství považuji za jeden z pólů jednoduchého rozhodování. Člověk je již mnoho milionů let všežravcem a z pouhého přesvědčení se bíložravcem niky nestane. Možná v budoucnosti......dá li evoluce. Veganství asi není klíč ke kvalitnějšímu živou. Výběr kvalitních potravin a pestrá strava ano. Včetně masa. Jeho průmyslová produkce a zpracování je věc jiná.

  • 3. 2. 2013 12:42

    xyz (neregistrovaný)

    Ono jde o to, co člověk nazve extrémem - zcela formálně to v tomto případě znamená buď nejíst vůbec nic nebo naopak jíst i klacky a kameny. Lidé však slovo "extrém" a s tím spojený pojem "normální" používají jako argument (spíše jako nějaké zaklínadlo na principu společenského apelu) bez ohledu na fakt, že ta hranice se neustále mění. Dříve byl za úplný extrém vegetariánství, před pár dekádami se to posunulo na veganství a teď se to pomalu ale jistě přesouvá na formy striktního veganství (frutariánství, vitariánství, apod.) a bude se to posunovat dál. Určitě byl dnešní způsob stravování také kdysi extrémem, ale to by člověk musel mít trochu rozhled, aby seznal obsahovou prázdnotu tohoto slova.

  • 3. 2. 2013 13:30

    Linduška (neregistrovaný)

    Určeno pro Člověka a ostatní, kteří zpochybňují vegetariánství a veganství. Tyto formy stravy jsou doporučovány lékařskými a dietetickými organizacemi PCMR a ADA, a hlavně veganství, pro všechny období života člověka, od narození, během dětství, do dospělosti až ke stáří. Člověk je plodožravec a ne všežravec, to je dost oblíbený tmářský názor, kterými se obhajují masojedlíci. A než začnete tu plkat hlouposti, že veganství není vhodný pro děti, rozhlédněte se kolem, a na západ za hranicemi, je dost veganských rodin s dětmi, kteří žijí zdravě a spokojeně.

  • 24. 3. 2013 11:21

    Petrula (neregistrovaný)

    Přesně tak...Kamarádka Člověka asi udělala někde ve výživě chybu. Ono nestačí jen nejíst maso. Já znám taky hodně vegetariánských, veganských rodin. I sportovců (silové sporty, běh na dlouhé tratě...) Znám i lidi, kteří jsou už vege druhé nebo třetí generace. Tito lidé nemají naprosto žádné zdravotní problémy. Agresivní nejsou (narozdíl od mnohých masožroutů). Sama jsem vegetariánka 15 let (posledních 5 let takový skorovegan) a zmizely veškeré dřívější zdravotní problémy. Dělám taky mnohé sporty a mám spíše přemíru energie :)))

  • 18. 7. 2013 16:50

    Nick (neregistrovaný)

    proti vege nic nemam, naopak, ale dovoluji si tvrdit, ze kecas! pokud ty lidi nejsou nekde z indie, tak nikoho takovyho neznas, v cechach nejsou vege ani druhe generace natoz treti :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).