Hlavní navigace

Názor k článku Deset nejčastějších jedů, které jíme v potravinách od anonym - Pokud článku, z něhož jste zřejmě "citovala" (podobnost...

  • 9. 2. 2011 12:09

    bez přezdívky

    Pokud článku, z něhož jste zřejmě "citovala" (podobnost nevypadá náhodně) říkáte "studie Sdružení ochrany spotřebitelů", máte naprosto nevyvratitelnou pravdu. Skutečně se tam píše u olova "že laboratorní analýzy ještě stále nacházejí hraničně měřitelný rozdíl v obsahu olova u ovoce/obilnin získaných z blízkého a vzdáleného okolí frekventované komunikace". Kdybyste si ovšem vyhledala zdroje, které uvádějí výsledky měření a nejen slovní komentáře, viděla byste, jak olova "od silnic" s roky ubývá a že je včil třeba se více zaměřit na další jeho zdroje.

    Pokud jse o dusitany apod., nezlobím se. Ani jsem však nechtěl, abyste vyjmenovávala nějaké vzorce. Jen mě vadila ta děravost, neúplnost. Jak se ale dívám, v tom původním článku to bylo nachlup stejně.

    Já vím, že psát a vymýšlet stále něco nového je velmi nesnadné, ale i opisovat by se mělo s rozmyslem, s citem a s určitým povědomím o popisované problematice.

    Pohoda, hezký den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).