Hlavní navigace

Další změny v placení poplatků u lékaře

19. 2. 2009

Sdílet

Prezident Václav Klaus podepsal novou novelu zákona o doplatcích ve zdravotnictví. Ta osvobozuje děti mladší 18 let od platby 30 korun za návštěvu u lékaře a zároveň jim a lidem nad 65 let snižuje ochranný limit na výdaje z 5000 na 2500 korun. Nově podle novelizovaného zákona nebudou žádné poplatky u lékaře platit děti z pěstounských rodin, obyvatelé ústavů a domovů pro seniory. Platit se také bude jen za tu položku na receptu, jejích doplatek je nižší než 30 korun. Zákon začne platit měsíc po…

Prezident Václav Klaus podepsal novou novelu zákona o doplatcích ve zdravotnictví. Ta osvobozuje děti mladší 18 let od platby 30 korun za návštěvu u lékaře a zároveň jim a lidem nad 65 let snižuje ochranný limit na výdaje z 5000 na 2500 korun.

Nově podle novelizovaného zákona nebudou žádné poplatky u lékaře platit děti z pěstounských rodin, obyvatelé ústavů a domovů pro seniory. Platit se také bude jen za tu položku na receptu, jejích doplatek je nižší než 30 korun. Zákon začne platit měsíc po svém vyhlášení.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka během své krátké redaktorké dráhy vystřídala psaní recenzí pro tištěný hudební časopis za internetový server Vitalia.cz. Mezitím také přispívala do norského školního časopisu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).