Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Budeme baštit polské borůvky? Už to děláme od dal - "... Průměrná roční produkce dosahuje objemu kolem půl...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 7. 2015 11:30

    dal (neregistrovaný)

    "... Průměrná roční produkce dosahuje objemu kolem půl milionu tun, což je patnáct procent z celkové produkce ovoce v zemi. Nejméně tři sta tisíc polských farem je zapojeno do komerčního pěstování bobulového ovoce, další se věnují jeho zpracování. Celkem tak dává bobulový průmysl práci na třiadvaceti tisícům lidí,“ stojí v popisu kampaně Power fruits.

    Nějak mi ta čísla nesedí - produkce asi 500 000 tun a nejméně 300 000 farem. Z toho plyne, že jedna farma sklidí průměrně 1,6 tuny borůvek. Budiž.

    A bobulový průmysl dává práci 23 000 lidí? Takže 1 člověk stihne pracovat ve13 farmách? A to netrhají všichni, takže takové pracanty bych chtěl vidět! Průměrně jednomu sběračovi projde pod rukama téměř 21 tun borůvek. Páni, to je kuliček... až z toho zrak přechází! 8=D

  • 10. 7. 2015 20:35

    agent (neregistrovaný)

    Milý pane, to nejsou bobule, to jsou berries!!!

    Kdyby to byly bobule, měl byste pravdu, ale s berries se dějí zázraky!!!

    Navíc byste jim neměl upírat zásluhy. To, že bobulový průmysl dává práci 23 000 lidí znamená, že vždy do toho jsou započítání i dodavatelsko-odběratelské firmy. To znamená, že čistě sbírání a pěstování se věnuje jen část z nich!!! Zbytek se podílí na jejich prodeji a dalších činnostech.

    Nerad vidím, že snižujete záskuhy polských pracovníků a jejich výkony.

    A zároveň autorce posílám uznání, že nám předvedla znalost angličtiny s berries. Třeba se další měsíc naučí další anglické slovíčko a do konce života si třeba přečte nápis na anglickém WC.

  • 10. 7. 2015 23:00

    l0l (neregistrovaný)

    nejlepsi na tom je, ze pri tom poctu 300k bobulovych farem to vychazi na 10+ farmy na jedno mesto/vesnici. sice jsem v polsku nikdy nebyl tak nevim zda tam maji treba lesy, pole, louky, podle udaju v clanku to spise vypada na jednu obrovnskou bobulovou plantaz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).