Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Pít, či nepít mléko? Odborníci se neshodují od Yberus - Zajímalo by mě, jak by zastánci pití mléka...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 11. 2012 19:39

    Yberus (neregistrovaný)

    Zajímalo by mě, jak by zastánci pití mléka vysvětlili tento paradox: Česká republika patří historicky mezi země s nejvyšší konzumací mléka a mléčných výrobků na světě - tudíž by měla mít většina populace dostatek vápníků a osteoporóza by měla být vzácná a výjimečná. Opak je však pravdou. Výskytem osteoporózy se opět řadíme na čelní místa v Evropě. Pokud z toho pro mne něco vyplývá, tak především to, že mezi dostatečnou konzumací mléčných výrobků a vstřebatelným vápníkem není přímá, ale spíše nepřímá úměra. Zvláštní paradox ne? A teď kdo nám kecá a proč? Doporučuji hledat odpovědi například v knize Čínská stude.

  • 21. 11. 2012 22:59

    EC (neregistrovaný)

    Proč je ČR na přední příčce osteoporózy (neověřoval jsem, ale přijímám)? Ze stejného důvodu, proč české ženy jsou na předních příčkách obezity. Chybí pohyb. Kosti rostou a zůstávají silné za splnění DVOU základních podmínek - správná výživa A dostatečný pohyb. Většině lidí v západní civilizaci nechybí vápník ani vitamin D ani jiný mikronutrient, ale chybí jim pohyb a řídnutí kostí je jedním z mnoha důsledků. Výživa nemůže nahradit pohyb jako iniciátora zpevňování kostních struktur (ani posilování svalů či snižování inzulinové resistence).
    Vypíchnout jenom jednu část rovnice a tvářit se, že neexistuje ta druhá, je přesnou ukázkou, jak zmíněná kniha a mnozí jiní zjevitelé svaté pravdy (či "odhalovatelé keců") manipulují s daty.

  • 15. 2. 2014 22:35

    čen (neregistrovaný)

    To jsou věci. Historicky byla kravička pro rodinu to nejdůležitější a hýčkané zvíře pro přežití. Většinou kravička dojí do té doby, než je přibližně čtyři měsíce před otelením, stejně jako koza. Dokonce i slepice snášejí vajíčka téměř 280 kusů ročně, kterého jiného ptáka znáte s takovou snáškou. Holt tato zvířata byla domestikována a po staletí se přizpůsobila potřebám člověka. Protože mí rodiče byli sedláci, už jako malá jsem čekávala s hrníčkem v ruce, až moje matka podojí krávu. Na mléce jsem v podstatě vyrostla. Je mi šedesát pět let a musím to zaťukat, jsem naprosto zdravý člověk a to jsem v těhotenství byla schopná vypít litr mléka na posezení. Neberu žádné prášky, neměla jsem nikdy ty potíže, které tady novodobí odpůrci mléka vyjmenovávají, ve svém věku vypadám dobře a dosud ani nešedivím. Jsou mi jen k smíchu ty řeči o škodlivosti mléka, o trápení zvířat od lidí, kteří ani nevědí, jak kráva vypadá.

  • 4. 5. 2014 14:49

    Qb (neregistrovaný)

    Ona je to dnes spíš taková móda některých alternativců a "expertů" na zdravou výživu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).