Hlavní navigace

Asociace pro speciální potraviny varuje před nákupem potravinových doplňků z Číny a Indie

16. 2. 2009

Sdílet

Česká asociace pro speciální potraviny varuje před nákupem potravinových doplňků dovážených z Číny a Indie, které se prodávají na tržnicích. Zákazník si v lepším případě koupí nefunkční preparát, v tom horším svému zdraví ublíží, uvedl pro agenturu Mediafax předseda asociace Bohumil Hlavatý. Asociace varuje i před nákupem neznámého preparátu přes internet. „V on-line obchodech sice lidé dostanou lepší cenu, ale s nákupem jim nikdo neporadí, a pokud nemají s doplňkem již zkušenosti, může se stát…

Česká asociace pro speciální potraviny varuje před nákupem potravinových doplňků dovážených z Číny a Indie, které se prodávají na tržnicích. Zákazník si v lepším případě koupí nefunkční preparát, v tom horším svému zdraví ublíží, uvedl pro agenturu Mediafax předseda asociace Bohumil Hlavatý.

Asociace varuje i před nákupem neznámého preparátu přes internet. „V on-line obchodech sice lidé dostanou lepší cenu, ale s nákupem jim nikdo neporadí, a pokud nemají s doplňkem již zkušenosti, může se stát, že opět koupí přípravek, který nebude mít žádný účinek,“ varuje Hlavatý.

Asociace proto lidem radí nakupovat potravinové doplňky pouze po konzultaci s lékařem nebo lékárníkem, vyhnout se neznámým značkám a také nevěřit na zázraky. „Doplňky stravy dokážou zdraví výrazně posílit. Pokud ale výrobce slibuje, že lidé zhubnou 20 kilo nebo jim preparát pomůže zabránit propuknutí rakoviny, výrobek bych nekupoval. Výrobce se jen snaží zneužít situace a lživě slibuje nemožné,“ podotkl Hlavatý.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).