Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku A komu tím prospějete, pane Donutile? Co? od Martin - Obecně souhlasím, ale když je tu uvedeno, co...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 7. 2014 20:54

    Martin (neregistrovaný)

    Obecně souhlasím, ale když je tu uvedeno, co je špatně,
    tak bych čekal konkrétnější info, co by bylo dobře.
    Našel jsem tu jen radu žít zdravě a hýbat se.
    Hýbu se často, ale rekreačně, rozumně, pro radost, neživím se tím, ...ale kolena mám nedobrá od dvaceti a kyčle od pětadvaceti...
    Takže pak logicky koukám po něčem, co jim doplní to, co jim chybí.
    Co mám tedy dělat? Hýbu se přiměřeně (ani málo, ani moc), a nestačí to.
    Zbývá mi žít zdravě... ale to je dost obecná rada, která se ndá dost dobře realiziovat, pokud se nekonkretizuje...

  • 9. 7. 2014 14:34

    Jirka (neregistrovaný)

    Víte, tohle je základní znak šarlatánů - dávají rady, které vlastně nelze dodržet ("správně" se hýbat - a pokud máte nějaké problémy, tak se holt asi nehýbete správně, atd.), předefinovávání běžně užívaných pojmů ("artróza není nemoc" - no když to splňuje znaky nemoci, jakože je splňuje s přehledem, tak to prostě nemoc je, a tisíc Hnízdilů s tím nic neudělá; něco jiného je jestli existuje účinná pomoc nebo jestli konkrétně tenhle přípravek pomáhá), atd.

  • 9. 7. 2014 22:49

    JUDr. Meldon (neregistrovaný)

    Já myslím, že Hnízdila berete příliš doslova. Jistě že to degenerativní onemocnění je a autor článku podle mne pouze nešikovně naznačoval právě to, že degenerovanou tkáň léčbou ani "léčbou" do původního stavu už neuvedete.. není to jako angína, na ni ATB a krk je zas v rychtyku, tady jen poněkud napravujete škodu a ulevujete od potíží. A tím jsme u těch přípravků. Někdo preferuje polykání drahých léčebných přípravků a možná by mu stačilo to placebo, jiný dává přednost presbuřtu a sulcu jako lidovému zdroji hydroxyaminokyselin pro kloubní chrupavku, dalšímu zas pomohlo něco s hyaluronovou kyselinou mezi třecí plochy kloubů. Ale vyléčený není ani jeden z nich, na to bych vsadil klidně i rouru s diplomem z mého právnického učiliště.

  • 21. 8. 2014 12:41

    Ten co měl v dětství štěstí (neregistrovaný)

    A dokážete se třeba na rok na všechny sportovní aktivity úplně (ale opravdu bez výjimky, tedy i v čase kdy už si připadáte zregenerovaný) vykašlat? Jíst týdně tak alespoň kilogram masa (kvůli bílkovině) a zabývat se časem například jen chůzí se zaměřením na posílení (zpevnění) kloubu a celého pohybového aparátu?

    Dokážete se nepřetěžovat i v souvoslosti s vaším způsobem obživy? Dokážete se zbavit všech pohybových i stravovacích stereotypů které vám neprospívají?

    Dokážete chodit půl roku naboso? Nebo alespoň každýteplý den co to půjde?

    Uděláte si dost času být pravidelně na slunci?

    Bude pro vás problém jíst ve velkém i flaksy, klouby zvířat, jejich vnitřnosti a nějaké vitamíny které i tak stravou nikdy nezískáte v dostatečné míře?

    Jste ochoten zcela ze stravy vyloučit veškerý cukr, mouku, konzervanty (tedy i dusičnany, dusitany,..), cokoli syntetického? Budete se muset zabývat jídlem a budete ho moci kořenit jen opravdovým kořením a bylinkami.

    Dokážete jíst syrovou stravu? Možná časem i to maso (například ošetřené mrazem proti parazitům)?

    Jste ochoten se detoxikovat a celkově zregenerovat? To je sice záležitost na několik let, ale výsledek uvidíte už v průběhu prvního roku.

    Už chápete kde je chyba?
    Možná ne. Protože mnohdy ani když někdo někomu řekne že má něco udělat, tak on tvrdí že to dělá i když to není pravda.

    Přeji brzké uzdravení, a věřte že nejen kloubů. Akorát pak nezapomeňte, že i přes uzdravení musíte vaše tělo nepřetěžovat. Však víte jak ono to bývá s tím rekreačním sportem, kdy se akorát tak tak dohojíte do příštího víkendu. Třeba si opět vzpomenete na stravu bohatou na bílkoviny která vás pomůže ochránit, zesílíte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).