Hlavní navigace

10 nejprodáva­nějších léků na chřipku, kašel a nachlazení

18. 11. 2015

Sdílet

 Autor: Shutterstock.com / 120na80.cz
Přípravky používané v boji proti chřipce a nachlazení pomáhají s uzdravením a potlačují nepříjemné příznaky nemoci. Usnadňují odkašlávání, snižují bolest, uleví ucpanému nosu i bolestivému polykání. Uvolňují dýchání a snižují otok sliznic i horečku.

„Mnoho pacientů si plete chřipku s nachlazením a namísto toho, aby leželi pár dní v posteli, chodí nadále do práce. Kromě rizika, že nakazí okolí, je pravděpodobné, že po vyléčení se chřipka vrátí v horší podobě. Nevyplatí se ji tedy zbytečně podceňovat. Doporučený je zvýšený příjem tekutin, vitamínů a klid na lůžku. Při léčbě nachlazení nebo chřipky pomohou potlačit nepříjemné příznaky kombinované přípravky obsahující dvě až tři účinné látky, které snižují nejen horečku, ale i otok nosní sliznice či kašel. Často prodávané jsou Coldrex horký nápoj, Teraflu, Paralen Plus,“ říká Michaela Čajková, farmaceutka z online lékárny Pilulka.cz.

Upozorňuje také, že v případě kašle je důležité, aby pacient rozpoznal, o jaký kašel se jedná, a užíval tak správný léčivý přípravek. „V případě suchého kašle se neužívají přípravky podporující vykašlávání, zatímco u vlhkého kašle je nutné vykašlávání hlenů podpořit,“ popisuje Michaela Čajková. Více o výběru správného prostředku na kašel si přečtěte v článku Co pomáhá na kašel? Potlačit, nebo podpořit? 

Nejprodávanější přípravky na chřipku, nachlazení a kašel

Pozn.: Data vycházejí z informací online lékárny Pilulka.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).