Hlavní navigace

Růžový máj a růžová vína na Farmářském tržišti Jiřák

14. 5. 2013

Sdílet

Druhý ročník degustačního festivalu růžových vín a klaretů Růžový máj 2013 na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze 3 se koná tuto sobotu 18. května. Letos v rytmu swingu! Letošní ročník bude speciální navíc v tom, že doprovodný hudební program roztančí náměstí swingovou muzikou. K růžovému ochutnáte i gastronomii s růžovým se snoubící a kvalitní občerstvení z potravin českých farmářů a výrobců.

Druhý ročník degustačního festivalu růžových vín a klaretů Růžový máj 2013 na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze 3 se koná tuto sobotu 18. května. Letos v rytmu swingu!

Letošní ročník bude speciální navíc v tom, že doprovodný hudební program roztančí náměstí swingovou muzikou. K růžovému ochutnáte i gastronomii s růžovým se snoubící a kvalitní občerstvení z potravin českých farmářů a výrobců.

Růžový máj nabídne 21 vinařů z Moravy i Čech. Bude se ochutnávat (a pít) výhradně růžové víno (a klaret) a vinaři budou nalévat do festivalových degustačních sklenic, které budou součástí vstupenky. V sadě, kterou obsahuje vstupné, bude i katalog a propiska, aby si přítomní návštěvníci mohli dělat poznámky o chutnaných vínech. Slavnostní zahájení proběhne v 11 hodin a degustace bude pokračovat až do deváté hodiny večerní. Na festivalu zahraje několik živých těles: začne to cimbálem, tradičně a klasicky, postupně se pak na jevišti vystřídají jazzoví a swingoví hudebníci. V centru slavnosti bude i taneční parket, takže to budou mnozí moci pěkně roztočit! Předtančení povede profesionální taneční škola.

 O Gastronomii se postará mimo jiné restaurace Giardino se středomořskou kuchyní a představí se řada dalších zajímavých gastronomických specialit, jako např. koktejly z růžového vína Estrella Restaurantu, růžová zmrzlina z Chuchle nebo těstoviny (Quadrucci/taštičky) s růžovou omáčkou od PastaArt.

Pravidelní návštěvníci o svůj farmářský trh nepřijdou. Bude probíhat v obvyklé otevírací době od 8 do 14 hodin.

O trhu: Farmářské tržiště Jiřák

A jelikož se na jaro čekalo dlouho, nabídne trh už tradiční sezónní potraviny, včetně letošní první zeleniny, kozích a kravských výrobků, pečiva, masa, sladkostí a dalších dobrot. Součástí oslav Růžového máje bude i tradiční „Babí jaro“ aneb prodejní festival šperku, designu a textilu. Představí se čeští skláři, šikovné návrhářky a šperkařky, čeští výrobci látkových hraček pro děti nebo ručně vyráběné diáře a zápisníky. Babí jaro najdete na místě farmářského trhu od 14 do 21 hodin.

Festival se koná pod záštitou ministra zemědělství Petra Bendla, je realizován za podpory Vinařského fondu a laskavého přispění MČ Praha 3.

Více na www.ruzovymaj.cz, www.farmarsketrziste.cz a na Facebooku www.facebook.com/ftpraha.

Připravili jsme pro vás:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).