Hlavní navigace

Názor k článku Margaríny mají do umělé hmoty asi tak daleko jako tuha k diamantu od Mareš - Podstatné není ani tak to, zda je škrob...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 3. 2012 10:50

    Mareš (neregistrovaný)

    Podstatné není ani tak to, zda je škrob škodlivý, jako spíš to, že škrob je dnes (podobně jako rostlinné tuky a umělá sladidla) přidáván i tam, kde nemá co dělat.

    I kdyby byl margarín tisíckrát zdravější než máslo, do šunkové pěny nebo vajíčkové pomazánky prostě patří máslo, nikoliv margarín, který nechává na jazyku voskový potah a zabije veškerý požitek z jídla. Kdyby byl škrob tisíckrát neškodný, v zakysané smetaně nebo v sádle se škvarky nemá co dělat. Kdyby umělá sladidla nakrásně nebyla rakovinotvorná, stejně do kysaného zelí nebo do nálevu k zavináčům nepatří. A tak bychom mohli pokračovat.

    Kašlu na nutriční hodnoty, a transmastné kyseliny jsou mi ukradené zhruba stejně jako sociálněpolitická situace v Rwandě. Vadí mi ale šizení tradičních, staletími ověřených receptur, a používání margarínu a škrobu při výrobě hotových potravinářských výrobků považuju za švindl a zlodějnu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).