V Bohunicích se začalo s budováním spinální jednotky

Ve Fakultní nemocnici Brno se započalo s budováním spinální jednotky a další jednotky intenzivní péče Kliniky úrazové chirurgie FN Brno. Tato dvě pracoviště významným způsobem doplní stávající zázemí pro kliniky tvořící jádro Traumacentra FN Brno.

Celkový objem investic dosáhne vč. DPH 122 miliónů korun. Touto investicí bude ve zcela nadstandardním rozsahu a vybavení doplněno Traumacentrum FN Brno. Výtka, že spinální jednotka musí být podmínkou pro otevření a kvalitní fungování traumacentra, zazněla opakovaně z úst odborníků z Úrazové nemocnice v Brně.

Tato poslední investice v rámci budování Traumacentra FN Brno jen dokazuje snahu MZ ČR a FN Brno vyhovět všem připomínkám výše zmíněných expertů. Prohlášení bývalého ředitele ÚN v Brně, senátora Miloše Janečka, nyní zpochybňuje tyto opakovaně proklamované požadavky. Vybudováním zázemí a specializované rehabilitace pro nemocné s poraněním páteře a míchy s návazností na občanské sdružení Paracentrum Fénix, které je dislokováno v areálu FN Brno a zabývá se psychologickou pomocí, resocializací, rekvalifikací a opětovným zařazením těchto nemocných do běžného života, vznikne ojedinělé centrum v rámci ČR.