Projekt „Pod křídly ČSA“ zakončil svůj čtvrtý ročník

[Tisková zpráva] Projekt „Pod křídly ČSA“ pomáhá dětem v dětských domovech s výukou angličtiny. Hlavním tématem vzdělávacího projektu bylo tuto sezónu „Moje místo na zemi“. Na projektu spolupracují České aerolinie s Nadací Terezy Maxové dětem.

Pod křídly ČSA je terapeuticko-vzdělávací projekt, který je již čtvrtým rokem realizován v úzké spolupráci s občanským sdružením Člověk hledá člověka. Do projektu je zařazeno sedm dětských domovů z České republiky. Celoročně je zde vyučována angličtina pro děti od 6 do 18 let. Cílem projektu je odstranění komunikačních bariér, snaha pomoci dětem najít vztah k cizím jazykům, posílit jejich sebevědomí, a tak jim usnadnit seberealizaci a nalezení životního směru.

„Osobně jsem moc ráda, že projekt Pod křídly ČSA dokázal svým dlouhodobým působením pomoci již řadě dětí. Navíc nabízí výuku angličtiny speciální – a pro ně více záživnou – hravou formou. V tom vidím velký přínos. Děkuji všem partnerům, zejména Českým aeroliniím, za podporu, které si  velmi vážíme,“  řekla patronka nadace, Tereza Maxová.

Celý projekt byl odstartován již na začátku školního roku úvodním motivačním kurzem ve Zbraslavicích u Kutné Hory. V rekreačním a sportovním středisku „U Starého rybníka“ na děti čekal výukový a zábavný program. Poté byla zahájena výuka, která probíhala dvakrát týdně ve dvou devadesátiminu­tových blocích. Do dětských domovů jezdili vybraní pedagogové, kteří s dětmi pracovali alternativními metodami výuky anglického jazyka. V rámci projektu se konaly i motivační soutěže.

Nadace Terezy Maxové dětem považuje podporu vzdělávání za jeden ze stěžejních směrů svého působení v rámci grantového cíle Kompenzace. Ten se věnuje intenzívní přípravě dětí na samostatný život po odchodu z ústavní péče.