Několik žhavých tipů na letní grilování

[Tisková zpráva] Zákazníci, kteří chtějí ušetřit čas a ochutnat marinády připravené odborníky, si mohou vybírat z široké škály už marinovaných vepřových i hovězích mas, drůbeže, ryb i klobás na grilování.

Grily a příslušenství

tescoTesco nabízí pro letošní letní sezónu celkem 17 druhů grilů, a to jak plynové, tak na pevná paliva (dřevěné uhlí nebo brikety apod.). Zákazníci si mohou vybrat grily z různých materiálů -  ocelové, litinové nebo nerezové – a také z různých tvarů a designů.

Tip na letošní sezonu:

Gril s poklopem rozměrech 55×55×85 centimetrů, který má moderní design a kvalitní materiál. Díky dostatečné výšce a rozměrům je stabilní, zároveň je vybaven kolečky pro snadnou manipulaci. Součástí je i dřevěné prkénko pro odkládání nebo přípravu masa a také spodní polička, například na nářadí nebo pevné palivo – dřevěné uhlí apod.

Gril s poklopem, Tesco, 1999 Kč

V obchodech Tesco najdou zákazníci kromě grilů také širokou nabídku veškerého příslušenství. Součástí sortimentu jsou dřevěné uhlí, i brikety, tekuté i pevné podpalovače, dmychadla, ale například i různé druhy kartáčů na čištění grilů.

Pro samotné grilování mohou lidé využít různé sady grilovacích kleští, vidliček a nástrojů na obracení, opékací jehly, mašlovačky, hliníkové tácky, rošty na grilování mas i ryb, prkénka, ale i zástěru na grilování.

Maso a uzeniny

Zákazníci, kteří chtějí ušetřit čas a ochutnat marinády připravené odborníky, si mohou vybírat z široké škály už marinovaných vepřových i hovězích mas, drůbeže,  ryb i klobás na grilování. Tesco každý týden nabízí čtyři druhy marinových mas za akční cenu a rozšířená je v období letní grilovací sezóny i akční nabídka ryb vhodných na gril (například pstruh, makrela, pangasius nebo filety z lososa). Největší zájem mají lidé tradičně o vepřová masa, a to zejména krkovici s kostí i bez kosti.

Tip na letošní sezonu:

Letos poprvé mohou zákazníci ochutnat speciální brusinkovou marinádu.

Vepřová kýta bez kosti s brusinkovou marinádou, Tesco, 145 Kč/kg

Nově mohou lidé pořídit také marinované hovězí maso a také nová kombinovaná balení mas ve dvou druzích marinád nebo masa a klobásy. V sortimentu marinované drůbeže je novinkou marináda Chilli citron, která je letos mezi zákazníky nejoblíbenější. Kuřecí řízek v Chilli citron marinádě pořídí zákazníci za běžnou cenu 149 Kč/kg.

Omáčky a marinády

Na své si v Tescu přijdou i lidé, kteří si chtějí marinády připravit sami. Nabídka obsahuje různé druhy koření, kvalitních rostlinných i olivových olejů, ale také velké množství kečupů, hořčic a speciálních omáček na dochucení již hotových mas.

VITANA, Steaková omáčka švestková Tesco, 34,90 Kč

V oddělení mezinárodní kuchyně naleznou zákazníci skutečné speciality.

Tip na letošní sezonu:

Mustarda di fruta – ovocno-hořčičná tradiční italská specialita, kombinace vysokého podílu ovoce a hořčičného semínka ji činí skutečně jedinečnou záležitostí. Obsahuje celé kandované ovoce různých druhů spojené ovocným želé. Obsah je dobré před prvním použitím rozmixovat ručním tyčovým mixérem. Hodí se jako dochucovadlo k červeným masům, například hovězím steakům.

Mustarda di fruta, Tesco,  109,90  Kč

Mustarda Vicentina – ovocno-hořčičná specialita s vyšším obsahem hořčičného semínka. Má krémovitou konzistenci, proto je možné ji rovnou použít.  Hodí se k červeným masům, ale také může doprovázet sýrová menu.

Mustarda Vicentina, Tesco, 109,90 Kč

Méně nároční zákazníci nebo ti, kteří nechtějí experimentovat, mohou pro ochucení svých grilovaných pochoutek využít tradiční hořčice nebo kečupy. Vybrat si mohou například z nové řady značek prodávaných exkluzivně v Tesco, například kečup Oak Lane za 19,80 Kč.