Hity a tipy: Češi ctí na Vánoce tradice, ale rádi vyzkoušejí i nové pečivo

[Tisková zpráva] (Tesco Stores ČR a.s.) I když mají české domácnosti stále méně času na pečení cukroví, alespoň jeden druh si doma připraví. Navíc rádi vyzkoušejí i druhy pečiva, které připravují naši zahraniční sousedé.

České domácnosti se stále snaží dodržovat tradici pečení vánočního cukroví. Typickým druhem, jež si zákazníci nejraději pečou doma, jsou vanilkové rohlíčky. Trendem se stává také nákup polotovarů, které si doma rodiče s dětmi alespoň dozdobí. Oblíbená je například směs perníčků, které je možné si dozdobit různými druhy polev. Obdobně si lidé také sami plní laskonky.

Z tradičního cukroví zákazníci nejčastěji kupují čajové a sněhové pečivo, pracny či kokosky. Velký zájem je také o tradiční vánočky. Novinkou pro letošní Vánoce, která bude exkluzivně k dostání pouze v Tescu, budou vánoční lité koláče s příchutí višeň, borůvka a jablko se skořicí a také vánoční šnek nebo trojlístek z vlastních pekáren Tesco.

Oblibě se těší německé nebo rakouské štoly, které je vhodné zakoupit asi tři týdny dopředu, aby se plně rozvinula jejich chuť a vůně, a italské panettone, jímž se v Itálii s oblibou obdarovávají celé rodiny. Novinkou ze zahraničí pro letošní rok jsou i polské perníčky a perníkové chaloupky od slovenských pekařů.

Hotové vánoční cukroví

Tesco nabízí všechny oblíbené a tradiční druhy vánočního cukroví. Na vašem svátečním stole nesmí chybět nejen linecké, vanilkové rohlíčky, ale ani kokosky.

Cena: od 27,90 Kč

Sněhové vánoční pusinky

Jemné sněhové pusinky můžete naplnit podle libosti krémem nebo si pochutnat jen na nich samotných.

Cena: 26,90 Kč

Perníčky s čokoládou

Chutné perníčky s lahodnou čokoládou ozdobí váš vánoční stůl.

Cena: 79,90 Kč

Perníčky na dozdobení

Nestihli jste upéct klasické perníčky? Nevadí! V Tescu seženete perníčky, které doma stačí pouze dozdobit! Záleží jen vaší fantazii.

Cena: 34,90 Kč

Vánočka

Vánočka je klasikou českých Vánoc, která na svátečním stole prostě nemůže chybět!

Cena: od 19,90 Kč

Vánoční štoly

Typická vánoční pochoutka našich západních sousedů si našla místo i v českých domácnostech. Sladká vánoční štola je zajímavou alternativou naší vánočky.

Cena: od 34,90 Kč

Perníková chaloupka

Sladká perníková chaloupka potěší obzvlášť děti a je i krásnou vánoční dekorací. Tuto chaloupku můžete zakoupit pouze v síti Tesco.

Cena: 289 Kč